2024. április 27., szombat

Éljünk szívünk szerint!

A közelmúltban jelent meg Döme Ibolya zentai közgazdász, rendezvényszervező és önfejlesztő tanácsadó első, Élj igazán című könyve, amely bizonyos tekintetben mindenki számára hasznos tanácsokat tartalmaz ahhoz, hogy saját magunk miképpen tudunk hozzájárulni ahhoz, hogy könnyebben vegyük a hétköznapok buktatóit.

A magánéletében is sikeres, kétgyermekes édesanya a könyv kapcsán lapunknak elmondta: ismerősei gyakran faggatják arról, hogy annak ellenére, hogy az élete során ő is számos nehézséggel volt kénytelen szembesülni, mégis mindig is pozitívan, elégedetten igyekezett viszonyulni az élethez.

A könyv megírásának az ötlete az elmúlt télen, kaliforniai tartózkodásának idején ért meg.

– Az vezérelt az írás során, hogy átadjam az élet szeretetét, azt, ahogyan megélhetünk minden pillanatot, tudjunk elégedettek, hálásak lenni, megbecsülni egymást. Sajnos ma körülöttünk sok a boldogtalan, elégedetlen ember, pedig kis változással sokkal teljesebb életet élhetnének. Nem kifejezetten motivációs könyvnek mondanám, inkább önfejlesztő, ugyanis saját tapasztalataimat, nézeteimet osztom meg az olvasókkal – mondta, s kiemelte, hogy a könyvével mindenekelőtt támogatást szeretne adni az olvasóknak ahhoz, hogy az élet minden területén kitartsanak, mivel elsősorban saját magunkon múlik, hogy miképpen tekintünk egy adott helyzetre. Mindazok, akik kezükbe veszik a könyvet, találnak benne fontos részeket, s minden egyes fejezet végén olyan gyakorlatokat is ajánl az olvasóknak, amelyeket ha naponta alkalmaznak, képesek lesznek változtatni az életükön.

– Azoknak az olvasóknak ajánlom a könyvet, akiknek nehézségeik támadtak, s változásra vágynak az életükben. Szeretnék erősíteni önbecsülésüket, szeretnének tartalmasabb életet élni, vannak vágyaik, melyeket meg akarnak valósítani.

Megjegyezte, hogy az emberek túlnyomó része a sikeres életet szinte csak a karrierhez köti, s a megjelenő motivációs könyvek többsége is csupán az üzleti sikerekről szól.

– Az emberi hozzáálláson múlik, hogy milyen az életünk. Akár motivációs, akár önfejlesztő könyvről van szó, sokat lehet fejlődni általuk. Magunknak kell azonban megtalálnunk a belső motivációnkat az élet szeretetéhez – hangsúlyozta. A sikeres élet persze mindenkinek mást jelent, így már az is sikeres élet, ha megvan bennünk az egyensúly, a belső béke és az elégedettség.

– Én arra biztatom az olvasót, éljen a szíve szerint, merje a vágyait megélni, találja meg önmagát, éljen a jelenben, mivel a mai rohanó világban nem is éljük a saját életünket, inkább csak sodródunk a körülményekkel – mesélte. Elmondta, hogy a könyvben lényegében a saját életéről ír, valamint arról, hogy mi adott erőt, kitartást ahhoz, hogy minden helyzetből fel tudjon állni, és folytatni az útját.

A szerző szerint a könyv minden korosztály számára hasznos tanácsokat tartalmaz.

– A fiatalok estében fontosnak tartom, hogy idejében erősítsék meg önbecsülésüket. A közép- és idősebb korosztály találhat olyan témákat, ahol elakadtak életük során, és kis bátorításra lenne szükség ahhoz, hogy továbblépjenek, másként szemléljék az életüket.

A könyv a szerző elmondása szerint számos pozitív visszajelzést kapott. Ibolyával szeptember folyamán több vajdasági településen személyesen is találkozhatnak az olvasók, a későbbi tervei között újabb kötet megírása is szerepel.

A könyv a magyarkanizsai Corvina könyvesboltban vásárolható vagy rendelhető meg, Magyarországon pedig a www.konyvmuhely.hu webáruházban rendelhető meg.