2024. április 27., szombat

Magyarország és Izrael is fellép Soros fizetett szervezetei ellen

Magyarország, és a hírek szerint Izrael is határozottan fellép Soros György fizetett szervezetei ellen - reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ az Amnesty International izraeli és magyar szervezetének hétfői közleményére, amelyben aggodalmukat fejezték ki Orbán Viktor magyar és Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő egyre szorosabb szövetsége miatt.

Fotó: Beta/AP

Fotó: Beta/AP

Az Amnesty International közölte: aggodalommal figyelik Orbán Viktor és Benjámin Netanjahu "egyre szorosabb szövetségét", mert mindketten "megbélyegző" kampányt folytatnak a jogvédő szervezetek és aktivisták ellen. Mint írták, a két politikus "gyűlöletet szít az egyetemes emberi jogok és közös értékek ellen", megpróbálja aláásni a jogvédő szervezetek és aktivisták szerepét a társadalomban, és megbélyegző kampányt folytat ellenük.
A Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-nek küldött közleményében erre válaszul közölte: Magyarország, és a hírek szerint Izrael is határozottan fellép Soros György fizetett szervezetei ellen. A közleményben azt írták: "Soros által pénzelt szervezet" az Amnesty International is. Hozzáteszik:Soros György fizetett aktivistái bevándorlók százezreit akarják behozni Európába, és lépten-nyomon támadják azokat az országokat, amelyek megvédik határaikat.
Benjámin Netanjahu hétfőn érkezik hivatalos látogatásra Magyarországra.