2024. április 26., péntek

Kenyeret és korszerű cirkuszt!

Egy modern és sikeres vállalat működéséhez a munkáltató és munkavállaló elégedettsége egyaránt feltétel – ezt már az ókori rómaiak is tudták – Három magyarországi cég mutatkozott be a Magya

A konferencia célja a humán erőforrás legújabb technológiájának ismertetése a szerbiai vállalatok számára. Magyarország a HR-technológia tekintetében jelentős támogatást nyújthat olyan korszerű szoftverek és módszerek révén, amelyek a munkáltatót és a munkavállalót hivatottak közelebb hozni egymáshoz.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház célként tűzte ki a magyar vállalatok technológiai újításait és a szerb nagyvállalatok igényeinek összehangolását – emelte ki Horváth Zsolt, a Magyar Nemzeti Kereskedőház IKT ágazati tanácsadója.

– A helyi piac igényeit feltérképezve különböző országokban tartunk bemutatókat szolgáltatásainkról. Összesen tíz szerződött partnerből áll a HR-technológiai csoportunk. Meglátásaink szerint a szerbiai munkapiac jellegzetességei alapján e három cég technológiájának bemutatására esett a választásunk, vagyis a konferencia által a Practify és a Quantified, valamint a SimTeam vállalatok korszerű módszereit szemléltetjük. Tevékenységünk két pillérre épül. Egyrészt helyi kereskedőházaink révén felmérjük az adott piac igényeit, másrészt feltérképezzük a magyar cégek szempontjából releváns üzleti lehetőségeket.

Az újabb technológiák iránt főként nagyvállalatok mutattak érdeklődést. A szakértők előző külföldi tapasztalatai szerint ez állandó tendenciának számít. Szlávik Péter a SimTeam vállalat vezetőjeként elmondta, egy-egy tréning résztvevői számos menedzsmenttechnikát sajátíthatnak el.

– A SimTeam oktatási eszköz, valamint üzleti szimuláció, amely érdekes tréningszituációt tesz lehetővé. Élvezetes, játékos formában sajátíthatók el a különféle gazdasági ismeretek. A Quantified cég diagnosztikai eszköz, amely az ügyfél elégedettségét és a munkavállalók cégen belüli visszajelzéseit rendezett módon, kielemezve adja közre. Egy igen modern eszköz, amely eltér a tipikus elégedettségmérési eszközök működésétől. A Practify a tréningeket követő visszacsatolást segíti a vállalatok számára. Célja, hogy a tréningeken elsajátított tudás megmaradjon, vagyis a gyakorlati formája is létrejöjjön. Mindezt játékos formában, után-követési rendszer segítségével teszi.

Előnynek számít, hogy a kereskedőháznak olyan szerbiai partnerei is vannak, amelyek számos vállalatot be tudnak kapcsolni a folyamatba. A kapcsolatok tehát adva vannak, de még újoncként vannak jelen a munkapiacon – emelte ki Szlávik Péter.

– Ezek a humán erőforrás-tendenciák minden országban jelen vannak, így Szerbiában is. E cégek más országban is nyitottak az új technológiákra, és ezeket szeretnénk nekik megmutatni, és megadni az esélyt arra, hogy kipróbálják ezeket az eszközöket. Ez az összes országban párhuzamosan zajlik, és Szerbia sem kivétel, számunkra egy nagyon jó lehetőség, hogy közvetlenül tudunk bemutatkozni, nem pedig a világhálón e-maileket küldve, illetve abban reménykedve, hogy meglátogatják a weboldalunkat – mondta Szlávik Péter.