2024. április 27., szombat

Az egyesületek finanszírozásáról

Lezárult az egyesületek városi finanszírozásáról szóló közvita, írásban és szóban is lehetett véleményezni a tervezetet. A közvitát lezáró nyilvános összejövetelen mindössze a Psihozon Személyiség- és Társadalomfejlesztő Egyesület, a Pódium Egyesület és a Vöröskereszt városi szervezete képviseltette magát.
A Psihozont az érdekelte, hogy miként állnak majd föl a támogatások elosztását végző bizottságok. Az egyesület egyben javasolta, hogy a pályázók részletesen írják le a projektcsoportjaik szakmaiságát, továbbá a projektek kiválasztása és megvalósítása legyen teljesen átlátható.
A Vöröskereszt képviselői arról beszéltek, hogy a szervezet költségvetési fölhasználónak számít a népkonyha működtetésével, ami eleve kizárja, hogy más területen is pályázzon. Nem ártana viszont elgondolkodni afölött, hogy a Vöröskeresztnek is be kell jutnia a pályázók körébe, ha már nem lesz szükség a népkonyhára és a szociális ellátás egyéb formáira, amelyeket most a szervezet lát el.
Az írásban érkezett és szóban elhangzott indítványokat az illetékes osztály összegzi, beépíti az egyesületek projektjeinek finanszírozásáról és részfinanszírozásáról szóló szabályzatba, ami előbb a Városi Tanács, majd a városi képviselő-testület elé kerül elfogadásra.