2024. április 27., szombat

Hivatalos medenceátadó

(Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana)

(Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana)

Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár és Kislinder Gábor, Topolya község polgármestere, valamint Seffer Attila bácskossuthfalvi tanácselnök vágták át tegnap késő délután a bácskossuthfalvi Rekreációs Központ legújabb medencéjét felavató szalagot. A fürdőzők június közepétől élvezhetik a Rekiként ismert üdülőközpont szolgáltatásait, akkor készült el az a wellnessmedence, amely látványos kék mozaikkockáival, pezsgőfürdővel, jakuzzival és masszázsággyal, csobogó gombával, napkollektorokkal melegített vizével csalogatja a helyi és a környékbeli vendégeket. Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár reményét fejezte ki, hogy az erőfeszítések visszahozzák a falu üdülőközpontjának korábbi rendkívüli népszerűségét.
– A tartomány befektetéseinek egyik célja, hogy Vajdaság kistelepülései vonzóvá váljanak az idegenforgalom számára, ezzel is biztosítva közösségeink számára a fennmaradást – mutatott rá a tartományi titkár.
Az ünnepségen Seffer Attila röviden ismertette, hogy 2012-ben sikerült a helyi vezetőségnek visszaszerezni a magánosítással tönkretett, egykor messze földön népszerű üdülőközpontot. A terveknek megfelelően még abban az évben megkezdték a felújítási munkálatokat, első lépésben a tekepályát – ezzel a helyi tekecsapatot is – megmentve.
– Eddig mintegy 600 ezer euróba kerültek a Rekiben történt munkálatok, amelyek önerőből és Topolya község támogatásával valósulhattak meg. A korábbi nagy medence helyét – más megoldás nem lévén – homokkal töltöttük fel, sportpályák kaptak itt helyet. További terveink között szerepel még egy látványos fürdőtér kialakítása – elsősorban a gyerekekre gondolva. Illetve a lehetőségeinkkel összhangban a konyha felújítása és az aktuális szabványok szerinti felszerelése – mondta.
Az újonnan elkészült 80–90 cm mély wellnessmedencét napkollektorokkal felmelegített vízzel üzemeltetik. A legkisebbek számára gyermekmedencével szolgálnak, amelynek mélysége 50–70 cm, az úszásra alkalmas nagy medencében pedig 1,30–2 méteres a víz.
A múlt évi árak változatlanok, a helyiek a Teleházban kiváltható kedvezményt nyújtó kártya és igazolvány felmutatásával élvezhetik kedvezőbben a medence által kínált kikapcsolódási lehetőségeket. A 5–14 éves bácskossuthfalvi gyerekek, illetve a nyugdíjasok részére 100 dinárba kerül a napijegy, a helyiek részére a felnőttbelépő ára 150 dinár, a falubeli családok számára a gyermekek létszámától függően 300, 400 és 500 dinárba kerül. A nem helyi fürdőző gyermekek és nyugdíjasok 150 dinárért tudják kipróbálni a Reki szolgáltatásait, az egyéni felnőttek 250 dinárért válthatnak jegyet, a környező és távolabbi településekről érkező családok 450, 600 és 700 dinárért mártózhatnak. A hűsölni vágyók havi bérletet is kiválthatnak, a bácskossuthfalvi gyermekek és nyugdíjasok részére ez 3000 dinárba kerül, a felnőttek 4500 dinárért kaphatják meg. A nem helyiek ugyanezeket a bérleteket 4500 és 7500 dinárért tudják megvásárolni. A nagy népszerűségnek örvendő úszóiskolába több mint 50 kisgyermek jelentkezett.