2024. április 27., szombat

Az üzleti légkör javítása a cél

Együttműködési megállapodást írt alá tegnap Újvidéken Boško Vučurević, a Vajdasági Gazdasági Kamara (PKV) elnöke és Jelena Damnjanović, az újvidéki Ügyviteli Szakfőiskola (VPŠSS) igazgatója

Az a cél, hogy hosszú távon közösen munkálkodjanak a főiskolai tantervek megvalósításán, valamint hogy a hallgatók szakmai gyakorlatának biztosítása végett kapcsolatot teremtsenek gazdasági vállalatokkal.

– A megállapodás közös kutatásokra, projektumokon való együttes munkálkodásra, szakmai és tudományos értekezletek szervezésére is vonatkozik. A Tartományi Gazdasági Kamara legfontosabb céljai közé tartozik a tudomány és a gazdaság összekapcsolása, annak érdekében, hogy Vajdaságban javítsuk az üzleti légkört – nyilatkozta az aláírás kapcsán Vučurević.

Damnjanović kiemelte, hogy az újvidéki Ügyviteli Szakfőiskola az egyedüli ilyen intézmény a tartomány területén.

– Célunk, küldetésünk és szándékunk az, hogy minél szorosabb együttműködést alakítsunk ki a vajdasági vállalatokkal. Hallgatóink így gyorsabban és jobban feltalálják magukat a munkapiacon, azaz tanulmányaik befejezése után mindjárt elhelyezkedhetnek – mondta az igazgató. A PKV sajtóirodájának közleménye hangsúlyozza, hogy a VPŠSS fél évszázados múltra tekint vissza, az ország egyik tekintélyes tanintézménye, amely üzleti együttműködést folytat számos hazai és nemzetközi gazdasági és oktatási intézménnyel.