2024. április 27., szombat

Ezren a kismoholi strandon

Telitalálatos falunap volt Péterrévén
A folyópart és a hűvöst adó kiserdő minden korábbinál több látogatót vonzott a rendezvényre (kép: Fehér Rózsa)

A folyópart és a hűvöst adó kiserdő minden korábbinál több látogatót vonzott a rendezvényre (kép: Fehér Rózsa)

Szombaton Péterrévén első ízben tartottak falunapot a kismoholi strandon, és ez a helyváltoztatás telitalálatnak bizonyult: a folyópart és a hűvöst adó kiserdő minden korábbinál több látogatót vonzott a rendezvényre. Nemcsak a helyszín, hanem a versenymenü is változott, az eddigi csirkepaprikás helyett most birkapaprikás rotyogott a bográcsokban, emellett új versenyszámot is hirdettek a szervezők: a zsűri az asztalterítést is értékelte. A hangulatot fokozta az is, hogy a rendezvény ideje alatt kötött ki Péterrévénél a Vajdaság Vizei Közvállalat kishajóregattája is.

A Mester Béla, Đura Sekulić és Tóth József összetételű zsűri döntése szerint a legjobb birkapaprikást a helybéli Ferencz Ferdinánd főzte, második helyen Krizsák Mátyás, a harmadikon pedig a temerini Kleiner János végzett. Az asztalok díszítését Goór Ferenc, Stanojev Annamária és Zorica Tobdžić értékelte, ők a Fürge lábak – Szalmáék vezette – csapatának asztalát találták a legszebbnek, a második helyen Öreg Molnár Krisztina, a harmadikon pedig Szekeres János csapata végzett.

A helyi közösség által szervezett rendezvényen művelődési műsor és sportjátékok is voltak, a Da Vinci festőcsoport tagjai pedig alkalmi kiállításon mutatták be alkotásaikat. A sorrendben 6. falunapon a szervezők becslése szerint a látogatók száma megközelítette az ezret.

Asztalterítésben is versengtek

Asztalterítésben is versengtek