2024. április 26., péntek

Čadež: A kormányalakító ért a gazdasághoz

Ana Brnabić kormányalakító „a legapróbb részletig” érti a gazdaság problémáit, és a megoldásukat is tudja – szögezte le Marko Čadež, a Szerbiai Gazdasági Kamara elnöke.

Szerinte jó, hogy a leendő kormány a gazdaságra és a bruttó nemzeti jövedelem növelésére összpontosít, ami 24 órás odafigyelést feltételez.

– A kormánynak a legkülönfélébb kérdésekkel kell foglalkoznia, stratégiai és politikai témákkal, de ha a gazdaságot tekinti a legfontosabbnak, és azzal a kulcsfontosságú embereket bízzák meg, akkor a munka több mint hatékony lehet – mondta az RTS műsorában Čadež. Helyesli a gazdasági kamarák közgyűlésének megalakítását, ami, mint mondja, a gazdaságnak az intézményes keretekbe való visszatérése szempontjából jelentős. A kamarai elnök az adók és járulékok, például a vállalatok nyereségadójának csökkentését szorgalmazza.

– Minden létező szabályzattal azon fáradozunk, hogy megkönnyítsük a gazdálkodást, hogy a vállalkozók versenyképesek tudjanak maradni a térségben – hangoztatta Čadež. Reméli, hogy a felvásárlási árral elégedetlen málnatermesztők gondjaira július 3-án megoldást találnak. Biztatónak tartja, hogy mezőgazdasági miniszter 17 év elteltével most először éppen a Szerbiai Gazdasági Kamarában fog tárgyalni a málnatermesztők társulásainak képviselőivel.