2024. április 27., szombat
VÍZILABDA

Amerikával a csoportelsőségért

Szerbia férfivízilabda-válogatottja Kazahsztán után Olaszországot is legyőzte a világliga nyolcas döntőjében. A nap rangadójának ígérkezett a találkozó, Dejan Savić fiatal együttese azonban némi meglepetésre sima, hatgólos (13:7) győzelmet aratott. A mérkőzés eleje még szorosra sikeredett, a második negyed közepétől viszont Filipović, Ćuk és Ubović vezérletével a szerbek akarata érvényesült. A folytatásban az olaszok igyekeztek felzárkózni, de Prlainovićék megnyugtató előnyt szereztek, ráadásul két gyors góllal kezdték az utolsó nyolc percet, így a győztes kiléte a továbbiakban sem volt kérdéses.

Meglepően jól játszottunk, elégedett vagyok a teljesítményünkkel, kiváltképp a védekezéssel. A támadójátékunkon van még mit csiszolni, de idővel az is rendben lesz. Senki nem számított rá, hogy a felkészülés ezen szakaszában ilyen játékra vagyunk képesek. Most az Egyesült Államok következik, hozzánk hasonlóan ők is új felállítással érkeztek. Fizikailag nehéz meccs vár ránk, ugyanakkor bízom benne, hogy sikerül nyernünk, és a játékunk is tovább javul” – értékelt a mérkőzés után Milan Aleksić.

A csoport másik meccsén az Egyesült Államok győzte le Kazahsztánt, így ma délután a csoportelsőségért játszik Szerbiával. A mérkőzés 16.20-kor kezdődik, és ezen a linken lehet élőben követni: http://5match.co/match-nash-sport.html.

A másik kvartettben Horvátország maradt száz százalékos, miután 12:7-re nyert a házigazda Oroszország ellen, míg az első napon az oroszoktól kikapó ausztrálok szoros küzdelemben Japán ellen javítottak (9:8).

Eredmények, a 2. forduló, A csoport: Egyesült Államok–Kazahsztán 14:10, Szerbia–Olaszország 13:7. Az állás: 1. Szerbia 6, 2. Egyesült Államok 4, 3. Olaszország 2, 4. Kazahsztán 0 pont.

B csoport: Ausztrália–Japán 9:8, Horvátország–Oroszország 12:7. Az állás: 1. Horvátország 6, 2. Oroszország 3, 3. Ausztrália 3, 4. Japán 0 pont.