2024. április 26., péntek

Nyolcadikosok figyelmébe

102 középiskolai elsős osztály indul magyar nyelven Vajdaságban -- A három utólag elfogadott magyar tannyelvű középiskolai szak sorszáma

Az oktatási minisztérium utólag hagyta jóvá a szabadkai Svetozar Marković Gimnáziumban a társadalmi szakirány megnyitását magyar nyelven. A kívánságlista kitöltésekor az SBSU GA 4R01M jelzés alatt találják az érdekelt diákok, szülők ezt a szakot.

A szabadkai Vegyészeti-Technológiai Iskolában a gyógyszeripari technikus szak kapott utólag zöld jelzést. A kívánságlista kitöltésekor az SBSU SF 4F35M sorszámot kell beírniuk azoknak, akik erre a szakra szeretnének bejutni.

A futaki Mezőgazdasági Középiskolában mégis megnyílhat magyar nyelven a mezőgazdasági technikusi szak, amelyet a kívánságlistát kitöltők a JBNS SG 4A03M jelzés alatt találnak meg.

A 2017/2018-as tanévben Vajdaság 37 iskolájában lehet magyar tannyelven tanulni. Összesen 102 magyar tannyelvű szak közül választhatnak a leendő elsősök. A kínálatban 59 négyéves és 38 hároméves szakirány szerepel magyar nyelven, valamint van három kétéves és két egyéves szakirány is.

A diákok a kívánságlistákat – azaz, hogy melyik iskola melyik szakán szeretnék folytatni a középiskolai tanulmányaikat – június 24-én és 25-én töltik ki.