2024. április 27., szombat

Topola 2017

Kispályás labdarúgótorna Topolyán
A sorsolás pillanatai (Fotó: Benedek Miklós)

A sorsolás pillanatai (Fotó: Benedek Miklós)

Korábban már hírt adtunk róla, hogy Topolya önkormányzatának sportért és ifjúsági ügyekért felelős osztálya és a községi sportszövetség kispályás nyári labdarúgótornát szervez Topola 2017 elnevezéssel. A tornára 24 csapat jelentkezett, és a csoportkör sorsolására szerdán este került sor a községi képviselő-testület tanácstermében. A sorsolás elején Nenad Simović szólt az egybegyűltekhez, a csapatok képviselőihez:

– Az idősebbek talán még emlékeznek a régi topolyai kispályás labdarúgótornákra, amelyeket már egy ideje nem szerveznek meg a városban, mi ezt vissza akarjuk hozni, és el szeretnénk érni, hogy Topolya is felkerüljön e tornák térképére. A mérkőzések helyszíne ugyanaz lesz, mint korábban, a Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola pályája, amit igyekeztünk minél jobbá tenni. Aki elment mellette, láthatta, hogy magát a pályát is rendbe tettük, a világítást is helyrehoztuk, és a nézőteret felújítottuk, műanyag székeket helyeztünk ki. Igyekeztünk mindent biztosítani, hogy a játékosokat a legjobb körülmények várják. A nyereményalap az idén 300.000 dinár, és reményeink szerint a következő évben növelni tudjuk – fogalmazott Simović, akitől azt is megtudtuk, hogy a mérkőzéseken profi játékvezetők fognak közreműködni. Ezt megerősítette Milan Obradović, a Szerbiai Labdarúgó-szövetség topolyai delegátusa is. 

A focitorna koordinátora Branislav Kapor, aki többek között a szabadkai újévi focitorna koordinátora is. Felszólalásában Kapor ismertette a legfontosabb tudnivalókat, miszerint a torna mérkőzései a futsal szabályok szerint folynak le, 4+1-es felállással, négyes méretű labdával. A torna elején a 24 benevezett csapat nyolc háromcsapatos csoportban méri össze tudását, és a legjobbak esélyt kapnak arra, hogy a nyolcaddöntőben is megmérettessenek. Egy-egy csapat maximálisan 12 játékost nevezhet a tornára, de a nyolcaddöntő után nincs lehetőség további játékosok regisztrálására. 

A Topola 2017 elnevezésű labdarúgótorna első helyezett csapata 200.000 dináros nyereményben részesül, valamint esélyt kap arra, hogy szeptemberben részt vegyen a Jelen-kupán, ahol az ország legjobb csapataival mérkőzhet meg. A második helyezett csapat 75.000, a bronzérmes alakulat 25.000 dinárral gazdagodik. A torna legjobb játékosa a Moja Bačka Topola internetes hírportál jóvoltából 10.000 dináros pénzjutalomban részesül.

A szerda esti sorsolás kivitelezője Milan Janus, Topolya önkormányzatának ifjúsági, sportügyi és szabadidős tevékenységgel megbízott tárcavezetője volt, aki újságírói kérdésre elmondta, a torna a tervek szerint tíz napig tart, és aki a döntő estéjére látványos műsort ígért a topolyaiaknak. A torna első mérkőzésére szombaton 19 órakor kerül sor.

A csoportok összetétele:

A csoport: Lampone Meridian, Braća Karamazovi, FC Krivaja

B csoport: Farma Zukić, Zlatni papagaj, Mezőgazdasági Iskola (Topolya)

C csoport: Cservenka, Čekićari, RTV

D csoport: Arena, Česma Invest, Splav Bar Sky

E csoport: Vila Vesta Leteći Holanđanin, Kuća zdravlja, Cuki

F csoport: Agrarpromet, Šaolin Fudbaleri, Kisbelgrád

G csoport: Sicilija Bambino, My Caffe, Pro Sklad

H csoport: Bormax, SSO, Topolski Špediter