2024. április 27., szombat

Katonákat foglalkoztatnának

A védelmi minisztérium pályázatot írt ki 675 munkahelyre

Szerbia Katonasága és a védelmi minisztérium 675 képzett katona felvételére írt ki pályázatot. A jelentkezés átadására és a fizikai képesség felmérésére június 30-án kerül sor 7.30 és 10 óra között azokban a kaszárnyákban, amelyeket a minisztérium a pályázatban feltüntetett.

Az év eleje óta Szerbia Katonasága összesen 739 új katonát vett fel soraiba. Ezúttal is mintegy 30 városban tartanak igényt képzett katonákra, így Topolyán, Zomborban, Nagybecskereken, Kovinban, Újvidéken, Pancsován, Szávaszentdemeteren, Belgrádban, Bujanovacon, Valjevóban, Vranjén, Gornji Milanovacon, Zaječarban, Knićben, Knjaževacon, Kragujevacon, Kraljevón, Kruševacon, Kuršumliján, Leskovacon, Mladenovacon, Negotinban, Nišben, Novi Pazarban, Pirotban, Požarevacon, Požegán, Prokupljén, Raškán, Smederevóban, Smederevska Palankán, Stari Banovciban, Čačakon és Šabacon.

A védelmi minisztérium regionális központjainak nyilvántartásában szereplő katonák közvetlen felvételéről van szó, így minden szerbiai állampolgár jelentkezhet a pályázatra, aki túlesett a sorkatonai szolgálaton, tudja kezelni a fegyvert, és 30 évesnél nem idősebb.

Azokkal, akik a felmérés során a legjobb eredményt mutatják fel, a katonaság munkaszerződést ír alá, ők ezután 6 hónapon keresztül a hivatásos katonaság soraiban teljesíthetnek majd szolgálatot. Ezt a szerződést meg lehet hosszabbítani három évre, illetve egészen a 40. életévük betöltéséig.

Azoknak a kaszárnyáknak a címe, amelyekben át lehet adni a jelentkezést, a következő honlapon található: http://www.mod.gov.rs/cir/11108/popuna-radnih-mesta-profesionalnih-vojnika-na-odredjeno-vreme-u-vojsci-srbije-11108. Bővebben tájékozódni a pályázat feltételeiről ugyanitt lehet.