2024. április 27., szombat

Ma matematika-teszt

Anyanyelvből kisérettségiztek tegnap a nyolcadikosok

Anyanyelvből tegnap tettek kisérettségi vizsgát a végzős nyolcadikosok, ma, csütörtökön pedig a matematikából való megmérettetés vár rájuk.

Dávid Csilla felvétele (archív)

Dávid Csilla felvétele (archív)

Néhány általunk megkérdezett iskolában elmondták, hogy az anyanyelvi tesztelésen minden rendben zajlott, és mivel a tanulók a teszt megírása után azonnal el is hagyták az iskolát, arról bővebb információik nincsenek, hogy a diákok szerint mennyire volt könnyű vagy nehéz a teszt. A diákok egymás közötti beszélgetéséből azonban arra lehetett következtetni, hogy az anyanyelvi teszt nem volt nehéz.

A diákoknak ebben az évben az előző évekhez képest több nyitott kérdéssel kellett megbirkózniuk, kevesebb volt az olyan típusú feladat, ahol elég volt bekarikázni az általuk helyesnek vélt választ.

Az oktatási minisztérium értesítése szerint országos szinten összesen 69 726 tanuló vett részt a tegnapi kisérettségi vizsgán. Az iskolaigazgatóságok információi szerint a tesztelések rendben, szabálytalanságok nélkül zajlottak, csupán egy iskolában történt 54 perces késés, de ez a kisérettségi eredményességére nem volt kihatással.