2024. április 27., szombat

A kincseket megőrizni, a tehetségeket nevelni

Török István szervezésében képkiállítás nyílt a ludasi iskolában

Török István festő szervezésében az ABC&T és a topolyai Ács József szakkör tagjai, valamint az iskola tanulóinak alkotásaiból nyílt szerdán kiállítás a ludasi iskolában. A kiállított képek egyúttal elfoglalták jövőbeli helyüket az iskola folyosójának falán, ugyanis az alkotók az iskolának adományozták műveiket.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Az iskola tanulói négy képben mutatták be az évszakok változását, míg a szakkör-tagok ludasi témákat festettek meg. Az iskola folyosójának falán kapott helyet a tizenegy alkotás.

A megnyitón jelen volt többek között Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere, Osztrogonác Simon mezőgazdasági ügyekkel megbízott tanácsos, Aladics Tibor, a ludasi helyi közösség elnöke, valamint az iskola diákjai, tanárai és az alkotók.

– Minden falu akkor tudja értékelni az érdemes épületeit, ha abban élet van. A ludasi iskolában sokrétű tevékenység folyik, mind az oktatás, mind a kultúra, művészetek terén. Nagyon fontosnak tartom, hogy értékeljük kincseinket, hogy megragadjunk minden alkalmat, hogy népszerűsítsük az iskolát, mert a kincseket megőrizni, a tehetségeket pedig nevelni kell – mondta Aladics Tibor.

A kicsinyek alkalmi programmal tették még ünnepélyesebbé a kiállításmegnyitót.