2024. április 27., szombat

Ajándékcsomagok az újszülötteknek

A Vöröskereszt hete Zentán

A nemzetközi humanitárius szervezet a Vöröskereszt hete jegyében Zentán az idén is ajándékcsomaggal kedveskedik a helyi kórházban megszületett kisbabáknak és szüleiknek.

Milan Muškinja, a zentai Vöröskereszt szervezet titkára lapunknak elmondta, hogy harminc – takarót, cumisüveget, gyermekruhát, harisnyákat és párnácskát tartalmazó – csomagot osztanak szét az akció keretében, de ha szükségesnek mutatkozik, a babáikat egyedül nevelő édesanyákon is igyekeznek segíteni.

A Vöröskereszt hete alkalmából pénteken a November 11. iskola előcsarnokában 11 órakor megnyitják a helyi szervezet pályázatára beküldött irodalmi és képzőművészeti alkotásokat bemutató kiállítást, és megjutalmazzák azokat a diákokat is, akik videoanyagot készítettek a szervezet országos versenyére.

A titkár beszámolt arról is, hogy ajándékcsomaggal kedveskednek az általános iskolák leendő tanulóinak, akiket felvesznek a szervezetbe is. Ezenkívül az idén is részt vettek a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat akciójában, aminek köszönhetően Zenta város, Kevi és Buránysor területére öt, megváltozott munkaképességű személyt vettek föl idősek gondozására, a községi önkormányzat támogatásának köszönhetően pedig még három személyt foglalkoztathatnak – nyilatkozta a titkár. Tartományi projektum keretében még öt, időseket gondozó személyt szeretnének munkaviszonyba állítani.

A Vöröskereszt helyi szervezete a hónap utolsó hétvégéjén elsősegélynyújtó tanfolyamot szervez az autósiskolába járó zentaiak számára is.