2024. április 27., szombat

A siker másolható

A Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság hetedik konferenciájára kerül sor a hétvégén a szabadkai Galléria Szállóban. Az idei konferencia témája a Kárpát-medencei nők a gazdaságban – szerbiai jó gyakorlatok tükrében. A rendezvényen a hazai vendégeken és előadókon kívül magyarországi és romániai vendégek is részt vesznek.

A hétvégi programról a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság elnökével, Földi Mártával beszélgettünk.

Földi Márta, a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság elnök asszonya (Fotó: Paszterkó Erika)

Földi Márta, a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság elnök asszonya (Fotó: Paszterkó Erika)

– 2009-ben alakultunk, azóta is minden évben megszervezzük a magyar közgazdászok konferenciáját, ahol magyar nyelvű szakmai előadásokra kerül sor. Május 13-án lesz a konferencia szakmai programja. Az előadók Szalai Piroska, Magyarország Nemzetgazdasági Minisztériumának miniszteri tanácsadója, valamint Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének képviselője. A tanácskozáson a IV. Vajdasági Magyar Fiatal Közgazdászok Tudományos Tanácskozás díjnyertes pályázatának bemutatására is sor kerül, ugyanis a fiatal közgazdászok támogatását is rendkívül fontosnak tartják – mondta Földi Márta.

A Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság célja hozzájárulni a regionális gazdaság versenyképességének növeléséhez, a gazdasági kapcsolatok ápolásához, valamint a Kárpát-medencei térségben élő magyarság gazdasági életének segítéséhez. Az idei tanácskozáson sikertörténetekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

– Bitai László, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság képviselője Pénzügyi viselkedéstan – pszichológiai kísérletek címmel tart majd előadást, rajta kívül többek között bemutatkoznak még Bíró Lívia, a palicsi Villa Ancora tulajdonosnője, Apró Király Andrea, a moholi Berko magánvállalat tulajdonosnője, valamint a szabadkai Sándor Szilvia, a Kockica vállalkozás tulajdonosnője – mondta Földi Márta elnök asszony.