2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS

Boško Đurovski a Zvezda új edzője

A Crvena zvezda Labdarúgóklub új edzőt talált Boško Đurovski személyében, aki a klub legendája játékosként és edzőként egyaránt. A macedón szakember Miodrag Božovićot váltja a piros-fehérek kispadján. Đurovski, aki 2007 után másodszor fogja vezetni a Zvezdát, Zoran Filipovićet és Vladimir Petrović Pižont előzte meg az edzőválasztáson.

Đurovski a macedóniai Teteksben kezdett futballozni, ahonnan tizennégy évesen került a Zvezdába. 17 évesen, 1978-ban debütált a csapat felnőtt keretében, ahol 1989-ig játszott. A fővárosiak mezében összesen 509 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 103 találatot ért el. A Zvezda után a svájci Servette csapatához igazolt, ezzel párhuzamosan a válogatott szereplést is kiharcolta. A Servette-tel, amelyben 1995-ig, pályafutása végéig focizott, játékosként, majd trénerként is svájci bajnoki címet szerzett.

Đurovski svájci karrierje után visszatért Szerbiába, ahol vezetőedzőként dolgozott az obrenovaci Radničkinál, a Radnál, a szávaszentdemeteri Sremnél, a PSK Pančevónál és a niši Radničkinál, figyelemreméltó eredmény nélkül. 2007 márciusában, Dušan Bajević hirtelen lemondása átvette a Zvezda irányítását, majd azonnal dupla koronát szerzett a csapattal – a 2006/07-es idényben egyszerre ünnepelhetett bajnoki- és kupagyőzelmet.

Đurovski a sikeres belgrádi tevékenykedés után a japán Nagoya csapatánál, illetve a macedón nemzeti csapatnál dolgozott segéd- illetve vezetőedzőként. A szakember mostani asszisztense Milan Kosanović lesz, aki korábban a serdülőválogatottnál edzősködött, most pedig a Zvezda ifjúsági iskolájában dolgozik.