2024. április 26., péntek

Lemondásra szólítják fel a belügyminisztert

A DP képviselője szerint Nebojša Stefanović bemocskolta az egyenruha becsületét

Balša Božović, a Demokrata Párt parlamenti képviselője szerint a múlt heti történéseket követően indokolttá, azaz elkerülhetetlenné vált Nebojša Stefanović belügyminiszter lemondása, vagy leváltása. A belügyi tárca vezetője egy jogerősen elítélt bűnöző, Zvezdan Jovanović oldalára állt, ahelyett hogy megvédte volna a rendőrt, aki becsületesen végezte a munkáját, érvelt Božović. Mint hozzátette, a Zoran Đinđić kormányfő meggyilkolása miatt jogerősen elítélt Jovanović a börtöncellából küldött levelet Nebojša Stefanovićnak. Ebben azt követelte, hogy a belügyi tárca első embereként fogja vissza a rendőröket, akiket mellékesen veszett kutyának titulált, mondta a folytatásban a DP politikusa, aki szerint Nebojša Stefanović bemocskolta az egyenruha becsületét. Szerbia egy tisztességes rendőr és Zvezdan Jovanović közül utóbbit választotta, szögezte le Božović, hozzátéve: ilyesmit egyetlen kormány sem engedhetne meg magának.
Az N1 tv múlt heti tudósításából derült ki, hogy a palánkai Balibor Karanović rendőrt felfüggesztették a szolgálat alól, mert állítólag elővezette Zvezdan Jovanović fiát. Jovanović levélben követelte a belügyminisztertől, hogy a palánkai rendőrség hagyja békén a családját, véli tudni az N1.
Karanovićot bántalmazással és kínzással terhelik, ügye mostantól az újvidéki Alapfokú Ügyészség hatáskörébe tartozik, mivel a palánkai ügyész 11 tanú meghallgatását követően saját maga kérte, hogy zárják ki az ügyből.