2024. április 27., szombat

Amikor másképp látjuk a világot

A Hajnali 4 című előadás bemutatójára május 5-én kerül sor a Kosztolányi Dezső Színházban

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház május 5-én mutatja be új előadását, Hajnali 4 címmel, amelynek rendezője Selma Spahić. Az előadás Wisława Szymborska Nobel-díjas lengyel költőnő megközelítőleg negyven versén alapszik, és azokat a témákat helyezi előtérbe, amelyekkel Szymborska a verseiben foglalkozott. Ilyen egyebek közt a szerelem, a halál, a háború, az emlékek és a természet.

– Fontosnak tartottuk, hogy egy különleges hangulatot adjunk az előadásnak. Erre utal a Hajnali 4 cím is, mivel abban az állapotban másképp látjuk a világot – hallottuk a sajtótájékoztatón a rendezőtől, aki azt is mondta, hogy nagy öröm volt számára együttműködni a KDSZ társulatával.

Az előadás szereplői Béres Márta, Nagyabonyi Emese, Kucsov Borisz és Mikes Imre Elek. A jelmez- és díszlettervező Darinka Mihajlović, a zeneszerző Draško Adžić, míg a mozgáskoordinátor Varga Henrietta.

– Azokkal az élő és ennél fogva állandó lüktetésben levő légterekkel foglalkoztunk, amelyek bennünket éltetnek és körülvesznek. Lényeges volt számunkra ezeket észrevenni és megélni, a feladatunk pedig mindezt átadni a nézőknek – mondta Varga Henrietta.