2024. április 27., szombat

Tizenhat végzős diák részesült támogatásban

A Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület tizenhat szabadkai diákot részesített 5000 dináros támogatásban. A diákok emellett jutalmul diplomát és könyvet is kaptak. Az átadásra pénteken került sor a KODDE irodájában, ahol Kosztolányi Dezső születésnapjáról is megemlékeztek az egybegyűltek. A támogatások kapcsán Fleis Anasztáziát, a KODDE elnökét kérdeztük:

A támogatások átadása utáni pillanatok (Fotó: Lukács Melinda)

A támogatások átadása utáni pillanatok (Fotó: Lukács Melinda)

– Szerettük volna, hogy ne érezzék hiábavalónak az erőfeszítésüket azok a diákok sem, akik jól tanulnak, de lemaradtak az előző ösztöndíjról. Egyesületünk 25 éve támogatja a Szabadkán, magyar nyelven tanuló közép- és főiskolásokat, akik a jövőben is számíthatnak a KODDE-re – mondta Fleis Anasztázia.

A diákok elbírálásáról Krmpotity Bacsó Gabriella, a KODDE elnökhelyettese és irodavezetője szólt:

A diákokat köszönti Fleis Anasztázia, a KODDE elnöke (Fotó: Lukács Melinda)

A diákokat köszönti Fleis Anasztázia, a KODDE elnöke (Fotó: Lukács Melinda)

– Az elmúlt években a diákok eredményeinek lemérésére különböző módszerekkel próbálkoztunk, hogy minél igazságosabbak legyünk. Fele-fele arányban vettük figyelembe a tanulmányi eredményt és a család szociális hátterét. Sajnos e módszer hátulütője, hogy a szabadkaiak sokszor kiestek a rostán, mivel nem laknak diákotthonban és nem utaznak, ezért nem is kapnak pontokat. Ugyanakkor a tanulás területén kiemelkedően teljesítenek, emiatt úgy gondoltuk, hogy ezúttal azokat a szabadkai diákokat támogatjuk, akik kiváló eredményeket érnek el, legyen szó akár sportról vagy művészetekről – hallottuk a KODDE elnökhelyettesétől.

Támogatásban részesült Sándor Flórián, Gulyás Oldal Laura, Madár Réka, Omerović Martin, Szabó Dominika, Szalma Réka, Fa Dávid, Macankó Dávid, Mészáros Krisztofer, Patarčić Edvin, Szabó Roland, Gulyás Oldal Viktor, Úri Szűcs Luca, Csehák Sztefáni, Bálint Ádám és Vécsi Tímea. Nekik gratulált Petkovics Márta, a Magyar Nemzeti Tanács végrehajtó bizottságának tagja is, majd pedig felhívta figyelmüket az MNT ösztöndíjprogramjára és pályázásra buzdította őket. Az átadón szavalatot is hallhattunk.