2024. március 19., kedd

Figyeljünk oda a vízre!

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A víz világnapja alkalmából szerdán a Szabadkai Vízművek szervezésében a városházán bemutatták Dušan N. Lukić Aset Menadžment, azaz Eszközmenedzsment című könyvét. A bemutatón Sugár György, a Vízművek megbízott igazgatója a víz jelentőségéről a következőket mondta el:

– Víz nélkül nincs élet. A Föld édesvízkészletének megóvása érdekében nagyobb figyelmet kell szentelni a környezetvédelemre. A víz nagyon nehezen megújuló energiaforrás. A vizet őseinktől kaptuk és utódainknak kell átadnunk. A szóban forgó kötet egy irányítási rendszer bemutatására vállalkozott, azt taglalja, hogyan kell egy infrastruktúrát felelősségteljesen irányítani.

Mint a könyvbemutatón elhangzott, a kötet első részében a szerző az eszközmenedzsment elméleti kérdéseit taglalja, külön hangsúlyt fektetve a vízgazdálkodási tevékenységre. A könyv második része a szervezés gyakorlati megnyilvánulásairól szól. A feldolgozott témák között szerepel többek között a korszerű technológiák, módszerek, eszközök, források, kockázati tényezők, költségvetés kérdése.