2024. április 26., péntek
TÖMEGSPORT

2017 perc foci Zentán

A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma (VMSZ IF) május 20-án és 21-én rendezi meg a 2017 perc foci elnevezésű kispályás labdarúgótornát, amelyet második alkalommal tartanak meg. Ebben az évben a Zentai Sportcsarnok ad otthont a mérkőzéseknek, a tornára 5 + 1 fős focicsapatok jelentkezését várják, korhatár nincs, és a hölgyek részvételére is számítanak, sőt a vegyes csapatokat is szívesen látják. Fehér Szabolcs, a fő szervezők egyike bővebben nyilatkozott az esemény kapcsán megtartott sajtótájékoztató alkalmával.

A VMSZ Ifjúsági Fóruma tavaly Bácsfeketehegyen megszervezte a 2016 perces focitornát, ahol több mint kétszázan érezték jól magukat. 2017-ben értelemszerűen a 2017 perc foci elnevezésű rendezvény vár ránk, hiszen annyi percet játszunk, amilyen évet írunk. Idén ebben a sportcsarnokban május 20-án és 21-én rendezzük meg a tornát. A tavalyi évhez képest új helyszínt választottunk, mivel Vajdaság lehetőségeit ki kell használni, célunk, hogy mindenkihez eljuttassuk a játék, az egészséges versenyszellem örömét és lehetőségét. Olyan amatőr focicsapatok jelentkezését várjuk, amelyek szeretnék jól érezni magukat, feszegetni akarják saját határaikat, próbára akarják tenni magukat. Tapasztalatból mondom, hogy itt bizony bírni kell a tempót! A kezdőrúgásra május 20-án reggel 9-kor kerül sor, ezt követően 33 óra és 37 percen keresztül folyamatosan rúgjuk majd a bőrt, azaz vasárnap 18.37-ig játszunk. A csapatok 5 + 1-es felállításban játszanak majd, egy meccs kétszer tíz percig tart. Várjuk a hölgyek, illetve a vegyes csapatok jelentkezését is. Az étkeztetést idén is biztosítjuk a csapatok számára, a legjobbakat gazdag nyeremény várja. A jelentkezési határidő május 10., az érdeklődők a VMSZ Ifjúsági Fórumának Facebook-oldalán minden információt megtalálnak. Sok szeretettel várunk mindenkit!

Fehér Szabolcs, a VMSZ IF elnöke hozzátette, a külföldi, illetve nem zentai csapatok számára esetleg szálláslehetőséget is biztosítani tudnak.