2024. április 27., szombat

Vissza nem térítendő támogatás vállalkozóknak

Egy-egy tervezett beruházás 30 százalékára lehet pályázni

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan az állam az idén is vissza nem térítendő támogatással próbálja segíteni a nemrég vállalkozást indított polgárokat. Azok pályázhatnak, akik már megalapították a vállalatukat, és akik tavaly alapítottak vállalatot.

A gazdasági minisztérium tegnap jelenttette meg a 150 millió dinárról szóló felhívást. Egy-egy vállalkozó tervezett beruházásának a 30 százalékát igényelheti pályázat útján. A támogatás összegét a vállalkozók felhasználhatják üzleti vagy termelői helyiségeik felújítására, munkagépek, vagy egyéb felszerelések beszerzésére – ezek lehetnek újak és használtak is, az a lényeg, hogy ne legyenek öt évnél régebbiek.

Együttműködve a Fejlesztési Alappal a köztársasági vezetés kedvező hiteleket is kínál a vállalkozóknak. Erre a célra 350 millió dinárt különítenek el a Fejlesztési Alap költségvetéséből. Az érdekeltek a támogatást öt év törlesztési időre kapják, egy év türelmi idővel és 1,5 százalékos kamattal. A felhívás addig marad nyitva, amíg a keretösszeg tart.