2024. április 27., szombat

Már nyolc községben hirdettek rendkívüli helyzetet

Folytatódik a zord időjárás

Vasárnap estére összesen nyolc dél-, délkelet- és délnyugat-szerbiai községben hirdettek rendkívüli helyzetet a rossz időjárás, hótorlaszok, hóátfúvások miatt. Boban Stevanović, a Belügyminisztérium rendkívüli helyzetekkel megbízott stábjának munkatársa elmondta, hogy a raškai, zlatibori, toplicai és pčinjai körzetekben uralkodik a legnehezebb helyzet.

Január 6-a óta a szektor tagjai összesen 116 személyt és 70 gépkocsit mentettek ki a hótorlaszok mögül. A munkában a rendőrség tagjai, a csendőrség, a katonaság és a tűzoltóság is segédkezett.

Boban Stevanović elmondta, hogy továbbra is teljes készültségben vannak. Arra kérte azokat, akik útnak indulnak, hogy alkalmazkodjanak a körülményekhez, vezessenek óvatosan, tartsanak megfelelő távolságot a közlekedésben, figyeljék a táblákat, ne induljanak el téli felszerelés nélkül.

Az előrejelzés szerint szerdáig folytatódik a hideg idő kemény fagyokkal, holnap helyenként havazásra kell számítani. Az ország egész területén piros meteorológiai jelzés van érvényben a nagy hideg miatt.