2024. április 26., péntek

Több ajándékcsomagot kaptak a népkonyha látogatói Szenttamáson

Nagy meglepetés várta az óév utolsó munkanapján a szenttamási népkonyha vendégeit, mivel a szokásos adag dupláját, mellé pecsenyét, süteményt és tisztálkodási csomagot is kaptak.

A szenttamási népkonyha a helyi közösség termében minden munkanapon 11 órakor fogadja az érdekelteket. Darinka Moldovanov titkárnő lapunknak elmondta, az itt dolgozók immár harmadik éve készítenek külön meglepetést a rászorulóknak. A két karácsony között a szokásos napi adag mellé újra aprósüteményt is csomagoltak, az idén pedig ezt az alapvető tisztálkodási szerek egy-egy csomagjával is bővítették.

− A jóakaratú embereknek köszönhetően újra összegyűlt egy-egy tálca aprósütemény, emellett pedig a helyi Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola diákjaival közösen alapvető tisztálkodási szereket is gyűjtöttünk. Az elmúlt két órában mintegy 80 csomag aprósüteményt és 56 kisebb-nagyobb csomag tisztálkodási szert osztottunk ki – mondta a titkárnő.

Megjegyezte, a tisztálkodási szerekből valamennyivel kevesebb csomagot készítettek, vannak ugyanis kisebb és nagyobb családok, melyeknek a számára igyekeztek egyformán szétosztani az adományokat. Darinka Moldovanov a helyi közösség nevében külön megköszönte a diákoknak, hogy bekapcsolódtak az akcióba. Elmondta továbbá, hogy az adományokról az itt dolgozók, valamint a helyi közösség tanácsának tagjai, a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fóruma, a Szerb Haladó Párt Női Fóruma, továbbá a Dudás, Sliva, Konatár, Manojlović és a Dunđerski család gondoskodott.

A népkonyha üzemeltetésével a Vöröskereszt szenttamási szervezete van megbízva. Bergel Zoltán, a szervezet titkára elmondta, a szokásos adag mellé az utolsó munkanapon a felhasználók pecsenyét, három-három vekni kenyeret és szendvicset, továbbá három vagdalthús-konzervet, egy-egy tálca aprósüteményt és kisebb-nagyobb csomag családi tisztálkodószereket kaptak.

− Az utolsó munkanapon a népkonyha látogatói számára egy – úgy mondanám – komolyabb ebédet főztünk, ami zöldbabfőzelékből és sült csirke alsó-felső combjából áll, ami az alapételt illeti. Mellé kapnak egy-egy szendvicset, három kenyeret és egy süteménycsomagot az ünnepekre, ami az asszonyoknak köszönhető.

Bergel Zoltán hozzátette, az idén az élelmiszer mellé a felhasználók egy higiéniai csomagot is kaptak, amelyben az alapvető tisztálkodási szerek, szappan, fogkrém, fogkefe, hajsampon stb. található.