2024. május 11., szombat

Jubilált a Központ II Klub

Tegnap ünnepelte huszonöt éves fennállását a szabadkai Gerontológiai Központ Központ II Klubja, melyen Dalibor Cetina, a klub házigazdája üdvözölte elsőként a klub tagjait és a vendégeket, majd Petar Blažević, a Központ igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, és elmondta, Szabadkán 1971-ben ismerték fel a gerontológiai klubok szükségességét, ahol az idősek eltölthetik szabadidejüket és valamilyen kreatív tevékenységben vehetnek részt, és 1991-ben, a háború évében is voltak olyanok, akik folytatták a klubhálózat bővítését, amikor a Központ II Klub is megkezdte működését. Az igazgató még hozzátette, az objektumot, ahol a klub működik, Marija Mamužić hagyta rá az intézményre, aki életének végét a Gerontológiai Központban töltötte, azért, hogy az idősek valahol tudjanak találkozni és kellemes időt töltsenek el egymás társaságában.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Az ünnepség vendége volt Nenad Ivanišević államtitkár is, aki korábban a Gerontológiai Központ igazgatója volt. Ivanišević elmondta, a norvég államtól 600 ezer eurót kaptak, melyből a házi ápolási szolgálat bővül és hat különálló objektum épül fel, ahol önállóan, de a központ dolgozóinak segítségével élhetnek majd néhányan. Örömét fejezte ki, hogy az önkormányzat nem csökkentette a központ jövő évi támogatását, s elmondta, az idén több mint 40 millió dinárt fektettek bele a központba.

– A köztársaság a belgrádi után a szabadkai Gerontológiai Központba fektette a legnagyobb összeget, és az elmúlt három évben több pénzt kapott az intézmény, mint az azt megelőző 14 évben, ami a leginkább megmutatja, hogy milyen sikerrel működik a központ, s a jövőben is támogatni fogjuk a jó projektumokat – szólt a vendégekhez az államtitkár.

Ezt követően a klub tagjai egy rövid alkalmi műsorral kedveskedtek a vendégeknek, majd kötetlen társalgás zárta az estét.