2024. április 26., péntek

Az összekovácsoló Csodasarok

„Ha majd játszunk közösen ezekkel a játékokkal, akkor az is biztos segít abban, hogy összetartóak legyünk” – mondták el a tanulók

A Kizur István Általános Iskola 3. d osztályába is megérkezett a Csodasarok, köszönhetően Sárkány Maja és Hegedűs Levente kitartó és ügyes munkájának, akik megszerezték az osztályuknak a készségfejlesztő társasjátékokat, kártyákat, könyveket és egy kosárlabdapalánkot rejtő dobozt.

(Fotó: Paszterkó Erika)

(Fotó: Paszterkó Erika)

A Csodasarkot Petkovics Márta, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja adta át a gyerekeknek, akik, miután izgatottan felfedezték, mit is rejt a doboz, egy betlehemi műsort adtak elő. Petkovics Márta felhívta a tanulók figyelmét arra, hogy jövőre újra kapcsolódjanak be a játékba, és nyerjenek el még egy Csodasarkot.

A játékra való felhívást Papp Izabella tanítónő az MNT oktatási portálján fedezte fel, és szólt róla a tanulóinak. Maja és Levente arról mesélt nekünk, hogy mi mindent csináltak a játék során, ami végül a Csodasarok elnyerését jelentette:

– Megválaszoltuk a napi kérdéseket, rajzoltunk, gyurmáztunk. El kellett olvasnunk egy mesét, ami nem is volt rövid, és a három szereplőt kellett megformázni gyurmából. Nagyon örültünk, hogy elnyertük a Csodasarkot, és az osztálytársaink is örültek. Ha majd játsszunk közösen ezekkel a játékokkal, akkor az is biztos segít abban, hogy összetartóak legyünk – mondta el a két kisdiák. Maja kedvence a játék során a rajzolás volt, Levente pedig a kvízjátékot szerette a legjobban.