2024. április 27., szombat
LABDARÚGÁS

Sikeres őszi idény

A fennállásának 818. évfordulóját ünneplő Adorján, a mindössze ezerlakosú Tisza-parti kis falu labdarúgásának az idén is folytatódott a sikersorozata.

A Tisza labdarúgói a sorozatban negyedik vajdasági ligás idényüket nagy ambíciókkal kezdték, és a felsőház egyik helyének megszerzését tűzték ki célul, annak ellenére, hogy a nyáron a csapat fele távozott (Bošnjak, Radulović, Babić, Rovčanin, Mijatović, Kotoraš, Trbović, Basa és Pešić).

Szerencsére a vezetőségnek sikerült megfelelő helyetteseket találnia: Andruskó, Milovanović, Kolundžić, Borenović és Panić érkezett az egyesülethez.

Miroslav Bulatović edző munkájának köszönhetően a csapat az ötödik helyen zárta a Vajdasági Liga északi csoportjának őszi idényét. A szakvezetés véleménye szerint azonban ebben az együttesben jóval több volt, megfelelő hozzáállással és egy kis szerencsével ennél jobb helyezést is elérhettek volna.

Néhány mérkőzésen sajnos gyengélkedtek a fiúk. Hazai pályán a turiai Mladosttal és a magyarkanizsai Potisjével is döntetlent játszottak, Óbecsén és Tavankúton is szerencsétlen körülmények közt veszítettek. Ez a néhány kisiklás legalább öt-hat pontba került, ha ezeket megszerzik, még előkelőbb helyről várhatták volna a tavaszi folytatást.

Az adorjáni csapat 25 ponttal, 7 győzelemmel, 4 döntetlennel, 4 vereséggel és 32:20-as gólkülönbséggel zárta a szezont. A csapat góllövőlistáját Bojan Milovanović vezeti 10 találattal, őt követi Dejan Kekezović és Miodrag Mandić 5-5, majd Saša Plavšić 3, Miloš Grubo és Dragan Borenović 2-2 találattal, Győri Attila, Goran Živković, Nemanja Vojvodić és Draško Damjanović 1-1 gólt lőtt.

A Tisza utánpótláscsapata a mögöttünk álló négy idényben a Tisza Menti Ligában szerepelt, ahol a fiatalok rendre kiváló eredményeket értek el, olyan neves klubok ellen is, mint a Horgos 1911, a Csóka vagy a gyálai Graničar.

Sajnos a nyáron Adorján labdarúgása szegényebb lett egy csapattal, mivel a klub vezetősége játékoshiányra hivatkozva nem nevezett be az egységes Tisza Menti Ligába. Tény, hogy a B csapat több játékosa külföldön vállalt munkát, de azért, ha kissé gyengébben is, az utánpótlásgárdát tovább szerepeltethették volna, mert így a szurkolóknak komoly hiányérzetük van.