2024. április 27., szombat

Hídról a halálba

A zentai Tisza Mentőcsapat tagjai vasárnap az esős idő ellenére kilenc órától újból vízre szálltak (felvételünkön) és folytatták a péntekről szombatra virradó éjjel a hídról a Tiszába esett és minden bizonnyal azonnal a vízbe fulladt 15 éves zentai V. B. diáklány keresését.

Gergely József felvétele

Gergely József felvétele

Gergely József felvétele

Gergely József felvétele

Mint ismeretes a fiatal lány eddig még tisztázatlan körülmények között péntek éjjel tíz és tizenegy óra között a Tiszán átívelő hídról a bánáti oldala közelében lévő hídláb környékén esett a folyóba és tűnt el nyomtalanul. A Tisza vize jelenleg alig 4-6 fokos hőmérsékletű, ilyen hideg vízben nincs esély a túlélésre.

A keresést végző mentőcsapat vezetője, Baranyi Nándor elmondta, hogy szombaton egész nap keresték a vízbefulladt lány holttestét, de nem jutottak eredményre. Először a híd környékét, majd a két part mentét fésülték át motorcsónakjukkal, de nem találtak semmit. Jelenleg mintegy 2,5 kilométeres óránkénti sebességgel folyik és a víz, ami magával sodorhatta az áldozatot. A mentőcsapat a hídtól lefelé a zentai Tisza szakaszon majd tovább egészen az adai község határáig bejárta a folyót, de nem találták meg a lányt. A kutatás során ultrahanggal működő hangradarral is vizsgálták a medret.

A zentai Tisza szakaszon az idén eddig már mégy személy holtestét vetette ki a folyó, akik a Zenta fölötti szakaszon fulladtak vízbe. A zentai kamaszlány immár az ötödik személy, aki a folyóban lelhette halálát. A Tisza Mentőcsapat tagjai tovább folytatják az eltűnt lány keresését, de nem sokat tehetnek addig, amíg a felszínre nem hozza áldozatát a zavaros folyó.