2024. április 26., péntek

Közzétették a letartóztatások videóját

A Belügyminisztérium a délelőtti sajtótájékoztatóhoz „adalékként” közzétette a vajdasági bűnbanda letartóztatását megjelenítő videofelvételeket is.

Egy jól szervezett, több letartóztatásból álló akció eredményeként a rendőrség pénteken 11 személyt állított elő, akik a legveszélyesebb vajdasági bűnszövetkezet tagjainak számítottak, tagjait gyilkosságok, gyilkossági kísérletek, szökések, kábítószer- és fegyvercsempészet miatt kereste a hatóság. Letartóztatták Alen Kurinát, a csoport vezéregyéniségét is, nagy mennyiségű fegyvert és töltényt foglaltak le.

A rajtaütés részleteiről Nebojša Stefanović belügyminiszter tájékoztatta a nyilvánosságot az e célból szervezett sajtótájékoztatóján. Pancsován, Surčinban és Ópázován is bevetésen voltak a különleges rendőrségi egységek, ezt több hónapig tartó nyomozás, felkészülés előzött a miniszter szavai szerint meg. Az eredmény: a bűnbanda 11 tagjának előállítása, lefoglalt fegyverek és töltények, továbbá még egy gyilkosság részleteinek feltárása, melynek során a volt Jugoszlávia területén tevékenykedő egyik legjelentősebb banda tagját ölték meg korábban.

A csoport tagjait a hivatalos közlés szerint kábítószer-kereskedelem miatt kísérték be. Letartóztatták, a többi között, a már említett Kurina (26) mellett még B. T. (35), R. K. (41), Lj. M. (47), S. K. (32) és N. D. (27) gyanúsítottakat is. Ennél a hat személynél összesen 42 kilogramm kábítószert találtak a rajtaütés alkalmával. Egy illegális laboratóriumot is felfedtek, melyben 900 ültetvény volt.

Kurinát és D. B.-t egy gépkocsi átvizsgálása alkalmával fogták el, az autó a kábítószer továbbszállítására szolgált, találtak benne drogot is – nem közölte a rendőrség, hogy milyen mennyiségben. A banda többi tagját annak az alapos gyanúja miatt tartóztatták le, hogy két és fél kilogrammnyi skunk-típusú marihuánát szándékoztak Magyarország területére csempészni.