2024. április 26., péntek

Megvásárolható az ingatlan a péterrévei tornaterem felépítéséhez

Az iskola mellett fog felépülni a tornaterem (Fotó: Ótos András)

Az iskola mellett fog felépülni a tornaterem (Fotó: Ótos András)

December elsejétől eggyel kevesebb közvállalat lesz Óbecsén, mivel megszűnik az Építésügyi Igazgatóság, azaz a volt Stankom. Ezzel összefüggésben az óbecsei képviselő-testület tegnapi ülésén a képviselők határozatot hoztak az Építésügyi Igazgatóság felszámolási eljárásának az elindításáról, ennek igazgatójává pedig Goran Matićot, az Építésügyi Igazgatóság volt vezetőjét nevezték ki. Mivel az önkormányzat által alapított és a közpénzekből finanszírozott közvállalatokat és igazgatóságokat decembertől nem lehet közvetett költségvetési felhasználóknak tekinteni, az Építésügyi Igazgatóság által végzett feladatokat a közigazgatási hivatal és a többi közvállalat között osztják szét: a Komunalac Közvállalat feladata lesz például a közvilágítás és az utak, járdák, útpadkák karbantartása, valamint a téli szolgálat biztosítása, a közigazgatási hivatalban kell majd a lakosságnak rendeznie a különböző urbanisztikai kérdéseket, és a Vodokanal Közvállalat fogja ellátni a csapadékelvezető rendszer karbantartását.
Arról is döntés született tegnap, hogy az önkormányzat Péterrévén megvásárolja az iskola melletti ingatlant, amelynek helyén felépül majd a tornaterem.
Tegnap került sor az óbecsei Városi Múzeum 2015. évi munka- és pénzügyi beszámolójának elfogadására, valamint a Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény 2016/2017. évi oktatói-nevelői munkatervének a jóváhagyására, a képviselők megszavazták továbbá a Kommunalac, a Vodokanal és a Toplana közvállalat alapításáról szóló határozatok összehangolását, és konstatálták Momčilović Orsolya kkt-titkár lemondását is.