2024. április 26., péntek

Bontják az óbecsei buszállomást?

A német Lidl élelmiszer-kereskedelmi hálózat Óbecsén is szeretne üzletet nyitni. Az üzletet a buszállomásnál szeretnék felépíteni, a Bečejprevoz vállalatnak az üzletközpont felé eső telkén. A peronok feletti tetőszerkezetet már le is bontották a munkások.

Tető már nincs az utasok feje felett (Fotó: Fehér Rózsa)

Tető már nincs az utasok feje felett (Fotó: Fehér Rózsa)

A Bečejprevoz hivatalos levélben már jelezte az önkormányzat felé, hogy a terveik szerint a buszállomást a város peremére, az ipari zónában lévő garázsokhoz szeretnék áthelyezni, és az utasokat majd a központban kihelyezett megállóhelye(ke)n veszik fel az autóbuszok. Bojan Đurović igazgató szerint a buszmegálló áthelyezését fokozatosan, több szakaszban képzelik el megvalósítani, az első feladat az ipari övezetben az új autóbusz-pályaudvar felépítése, majd a város központjába tervezett megállóhely(ek) kialakítása lenne, ezt követően helyeznék üzembe az új buszállomást. A mostani buszpályaudvar helyén a Bečejprevoz egy szállodát is fel szeretne építeni.
Bojan Đurović igazgató úgy véli: a buszállomás kihelyezésével csökkenni fog a városban a zaj és a kipufogógáz, és megbízhatóbb lesz a közlekedés. A beruházást a jövő év végére szeretnék megvalósítani, ehhez azonban nem csak pénzre van szükség, hanem számos adminisztrációs akadályt is le kell küzdeni – többek között a községi képviselő-testületnek új városrendezési tervet is el kell fogadnia.