2024. április 26., péntek

Már novemberben növekedhet az útdíj

A Szerbia Utai Közvállalat november végéig, de legfeljebb decemberben megkapja a kormány jóváhagyását az útdíj 10 százalékos növelésére – írja a Večernje novosti.

A lap értesülései szerint Belgrádból Nišig az autópálya használatáért az eddigi 730 helyett megközelítőleg 800 dinárt kell majd fizetni, a fővárosból a horvát határig 340 dinár helyett 375 dinárért lehet eljutni, a Belgrád és Újvidék közötti útdíj pedig a drágulás után 210 dinárra módosul.

Zorana Mihajlović építésügyi, infrastrukturális és közlekedésügyi miniszter a Večernje novostinak azt nyilatkozta, hogy gyors döntés várható az útdíj növeléséről. Feltételezhetően 10 százalékkal növekszik az úthasználati díj – ekkora drágítást kért ugyanis a Szerbia Utai Közvállalat a kormánytól.

A közvállalat még januárban eljuttatta a útdíj növeléséről szóló igényét, amelyet már februárban életbe léptettek volna, de a kormány elutasította a kérelmet. A szerbiai autópályák útdíjai 2008 februárja óta nem növekedtek, annak ellenére, hogy az útfenntartó közvállalat minden évben drágítási igénnyel fordult a kormányhoz.