2024. április 27., szombat
TENISZ

Kerber fél lábbal az elődöntőben

A világelső Angelique Kerber fél lábbal már a női mestertorna elődöntőjében van. A német tegnap két játszmában győzte le a román Simona Halepet, és csak abban az esetben maradhat le a továbbjutásról, ha a csoport hátralevő három meccsén számára kedvezőtlen eredmények születnek. Angelique holnap az amerikai Madison Keyszel mérkőzik, ma pedig a másik csoport 2. fordulójában Ka. PlíškováKuznyecova és A. RadwańskaMuguruza a párosítás.

Viktor Troicki és Kevin Anderson bécsi meccsén csak két break született. Az elsővel a dél-afrikai nyerte az első játszmát, a másikkal Viktor a találkozót. Troicki a 2. fordulóban a két osztrák egyikével, Dominic Thiemmel vagy Gerard Melzerrel találkozik.

A bécsi 1. fordulóban nagy meglepetés született, hisz a grúz Nikoloz Bazilasvili három játszmában búcsúztatta a ranglistán 10. cseh Tomáš Berdychet, akinek egyre kevesebb az esélye, hogy kijusson a mestertornára, hisz a belga Goffin vagy a horvát Čilić már a hétvégén elébe kerülhet.

A bázeli 1. fordulóban volt érdekelt Dušan Lajović, aki az első játszmában nagyszerű ellenállást tanúsított a japán Kej Nisikorival szemben, a második szettben azonban kidomborodott a tudáskülönbség, így a harmadik kiemelt jutott tovább.

A budapesti challenger 1. fordulójában Marko Tepavac váratlanul könnyen kapott ki ranglistaszomszédjától, a román Marius Copiltól. Az este kezdett Fucsovics Márton és Peđa Krstin is, ma pedig a 2. fordulóban Györe László a 33. évében járó és a ranglistán 115. belga Steve Darcis-val játszik.

A púnai challengeren Nikola Milojević jutott tovább, a liucsoui női ITF-tornán Nina Stojanović megnyerte az első meccsét, a mexikói Tampicóban viszont a magyar Stollár Fanni nem járt sikerrel, veszített az amerikai Albanese ellen.

SZINGAPÚR. – A női mestertorna 1. fordulójában: Ka. Plíšková–Muguruza 6:2, 6:7, 7:5, 2. forduló: Kerber–Halep 6:4, 6:2.

BÉCS. – A férfitorna 1. fordulójában: Troicki–Anderson 6:4, 7:6, 7:5, Bazilasvili–Berdych 6:4, 6:7, 7:5, Džumhur–Almagro 6:3, 5:7, 6:0, Isner–Struff 6:7, 6:3, 6:4, Ferrer–Edmund 3:2 – feladás.

BÁZEL. – A férfitorna 1. fordulójában: Nisikori–Lajović 7:5, 6:1, Young–Marcsenko 6:4, 6:2, Čilić–Juzsnyij 6:4, 6:2, Granollers–Laaksonen 6:3, 3:6, 6:2.

BUDAPEST. – A challenger 1. fordulójában: Copil–Tepavac 6:2, 6:4.

PÚNA. – A challenger 1. fordulójában: Milojević–Balaji 7:5, 7:6.

LIUCSOU. – A női ITF-torna 1. fordulójában: N. Stojanović–Stokke 5:7, 6:2, 6:3.

TAMPICO. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Albanese–Stollár 7:5, 6:2.