2024. április 27., szombat

Temerini hírek

Az Újvidéki Színház előadása

Október 23-án, vasárnap este 7 órakor a színházteremben az Újvidéki Színház előadását láthatja a közönség. A társulat Katona József Bánk bán című darabját mutatja be. Rendező: Urbán András. Szereplők: Huszta Dániel, Krizsán Szilvia, Sirmer Zoltán, Crnkovity Gabriella, Mészáros Árpád, Elor Emina, Magyar Attila, Német Attila, Figura Terézia, Pongó Gábor, Gombos Dániel, Balázs Áron, Ferenc Ágota. A belépőjegy ára 350 dinár.

A községi képviselő-testület ülése

Pásztor Róbert, a temerini községi képviselő-testület elnöke ma (péntek) délelőtt 9 órára összehívta a községi képviselő-testület IX. ülését, amelyre mindössze 4 pontból álló napirendet javasolt. Ezek: határozathozatal Temerin Község 2016. évi pótköltségvetéséről, határozathozatal Temerin Község Közigazgatási Hivataláról szóló határozat kiegészítéséről és módosításáról, határozathozatal a helyi önkormányzati rendszerben állandó munkaviszonyban levő foglalkoztatottak 2015. évi maximális létszámáról szóló, korábbi határozat módosításáról, képviselői kérdések.

KIRÁNDULÁSRA MENNEK A HARMADIKOSOK ÉS NEGYEDIKESEK

Tavaly a Kókai Imre iskola már részt vett a Magyar Nemzeti Tanács pályázatán meghirdetett, egynapos, ingyenes kiránduláson, akkor az ötödik osztályosok mentek, az idén pedig a harmadikosok és a negyedikesek – közölte Sziveri Béla, az iskola igazgatója. Az iskolának a pályázatból adódóan most csak annyi dolga van, hogy közöljék a létszámot, ami a két osztályban mintegy 110, plusz a tanító nénik. A kirándulás teljes megszervezését az MNT bonyolítja le, ők is küldik az autóbuszt. A kirándulásra október 25-én kerül sor. A tanulók Szabadkára utaznak, ahol megtekintik a városházát és a palicsi állatkertet. A kirándulás szervezésével az MNT azt szeretné elérni, hogy a gyerekek megismerjék környezetüket, az itteni természeti is társadalmi értékeket, olyan helyeket, amelyek történelmi szempontból is jelentősek. Az sem mellékes, hogy minden évben sok olyan gyermek van, aki nem megy osztálykirándulásra, mivel a kirándulások pénzbe kerülnek és nem minden család tudja megfizetni. Erre a kirándulásra viszont minden gyerek el tud menni.

FELDERÍTŐKET TOBOROZNAK

A temerini felderítő osztag új tagokat toboroz. Azok jelentkezését várják, akik szeretnek kirándulni, szeretik a természetjárást, a sátorozást, a tábortűz melletti társalgást, szeretnek új barátokkal ismerkedni. Az új tagok felvétele minden csütörtökön 18-tól 20 óráig és vasárnap 9-től 11 óráig történik az óvodával szembeni saroképületben.

MÁRTON-NAPI LIBATOROS

A Temerini Kertészkedők Egyesülete szombaton, november 12-én este 7 órai kezdettel a tagság, valamint a nagyközönség részére hagyományőrző Márton-napi libatoros társas estet rendez az Ifjúsági Otthon nagytermében. Program: vendégváró borharapó, köszöntő, alkalmi néprajzos ismertető, a Kéknefelejcs Népi Együttes nótacsokra, asztali áldás, vacsora. A menü: libatoros raguleves, kemencés libasültes vegyes tál (pirított vér, máj, töltött nyak) pirított hagymás-krumplis körítéssel, céklasaláta. Desszert: lúdlábszelet. A helyfoglalás vacsorával együtt 500 dinár. A Márton nevű vendégeknek díjmentes tiszteletjegy jár. Asztalfoglalás a Gulyáscsárdában az esti órákban.