2024. április 27., szombat

Játékok, édesség a gyermekhét alkalmából

A gyermekheti programoknak köszönhetően ezúttal is számos élménnyel lettek gazdagabbak a topolyai Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény óvodásai, emellett tárgyi ajándékokkal is meglepte őket a topolyai önkormányzat.

Fotó: Szabó Anikó

Fotó: Szabó Anikó

A Topolya községben működő intézmény 39 tagozatába járó 730 növendék közül pénteken a Bambi Zentai úti létesítményében és bácskossuthfalvi objektumában tanulóknak lehetőségük is adódott, hogy köszönetüket az intézmény alapítójának, az önkormányzatnak élőszóban ki is fejezzék. Ebben a tanévben őket köszöntötte személyesen Kislinder Gábor polgármester Domány Dudás Diana tanácsos kíséretében. A Zentai úti létesítményben lapunk is követte az alkalmi eseményt, amelynek keretében Fényszárosi Fekete Tímea, a Bambi igazgatója is köszöntötte az ünnepelteket a vendéglátók nevében üdvözlőbeszédet mondó Márkusev Zsuzsanna, az ún. Nyuszika óvoda vezetője mellett. Az óvoda növendékei zenés-táncos és szöveges produkcióikkal köszöntötték a vendégeket, köszönték meg figyelmességüket. Felkészítésükben Márkusev Zsuzsanna, Mogyorósi Csépe Anita, Csernek Magdolna, Stojšić Anikó, Kovács Siska Mónika és Zsáki Beáta óvónők vállaltak vezető szerepet. Mint azt a Bambi igazgatójától megtudtuk: a gyermekhét alkalmából az iskoláskor előtti intézmény óvodásainak szánt, elsősorban didaktikus játékokból, készségfejlesztőkből álló önkormányzati ajándékcsomagok összértéke 190 000 dinárt tett ki. Emellett a kicsiknek édességcsomagokkal is kedveskedtek, amelyek a 39 tagozatban egyformán kerültek kiosztásra. Fényszárosi F. Tímea kiemelte: a gyermekhét alkalmából számos programmal igyekeztek kedveskedni a 730 gyermeknek, akik az intézménybe járnak. Többek között kézműves-műhelymunkákat, sportnapot, édesség- és gyümölcsnapot, kulturális intézményekbe való látogatást is szerveztek számukra.

– Kiválóan oktatott és a gyerekek által kivitelezett munkát láthattunk a bemutató alkalmával. Ilyen tapasztalatok birtokában elmondható, minden esély megvan a sikeres közösségépítésre, a felnövőben lévő nemzedék megmaradásunk, fejlődésünk záloga. Mi pedig, az önkormányzat, minden erőnkkel, lehetőségünkkel támogatjuk őket a haladásban, munkában. Reményeink szerint a következő költségvetési évben megemelt keretösszeggel – fogalmazott a polgármester.