2024. április 26., péntek

Lomtalanítás Zentán

Három hétig tart az akció, az elektronikai hulladékot külön gyűjtik

A zentai közigazgatási hivatal a kommunális közvállalat közreműködésével október 10–29-éig lomtalanítást tart, amelynek során a háztartásokban feleslegessé vált nagydarabos hulladékot gyűjtik össze és szállítják el. A lomtalanítás úgy fog történni, hogy megadott dátumokon meghatározott helyekre konténereket raknak ki, és a polgároknak oda kell elvinniük kidobandó dolgaikat. Egy-egy helyszínen három napig áll a konténer.

Lőrinc Király Lívia, a közigazgatási hivatal környezetvédelmi szakmunkatársa elmondta, hogy a háztartásokban normál háztartási mennyiségben keletkező olyan nagydarabos hulladékot gyűjtik, ami nem fér bele a kis gyűjtőedénybe:

– Ágybetéteket, bútordarabokat, játékokat, kerékpárt, szőnyeget, szánkót, babakocsit stb. lehet kirakni, nem gyűjtjük viszont a háztartásokban naponta keletkező hulladékot, az ipari, mezőgazdasági, szolgáltatási tevékenység következtében keletkezett hulladékot, veszélyes hulladékot, építési törmeléket, gumiabroncsot, zöldhulladékot, szénport, hamut, földet, elkülönítetten gyűjtött üveget, papírt, műanyag és fémhulladékot, valamint gépjárműroncsot. A lomtalanításon összegyűlt hulladékot a kommunális vállalat a jelenlegi szeméttelepre szállítja.

A lomtalanítás hat részben történik: október 10–12-éig az Alsó Tiszapart és a Halász utca sarkán, a Július 7-e utca és a Nemanja utca sarkán, a Karađorđe utca 31. számnál, a Makszim Gorkij utca és a Đura Jakšić utca sarkán, a Laza Lazarević és a Dimitrije Tucović utca sarkán, az Alsó Tiszapart és a Nemanja utca sarkán áll majd konténer.

Október 13–15-éig a Bóbita óvoda elé, a Dimitrije Tucović utca és az Arany János utca sarkára, a Makszim Gorkij és a Georgi Dimitrov utca, a Vasút utca és a Nikola Tesla sarkára, a szövetkezeti otthon elé, valamint a Papuli étterem előtti térre vihetik a nagydarabos hulladékot.

Október 17–19-éig a Tornyosi út és Dr. Jovan Cvijić utca sarkán, a Szerémség utca és a Radivoj Ćirpanov utca sarkán, a Tornyosi út és az Esze Tamás utca sarkán, az Ohrid utca és a Horti István, az Ohrid utca és a Miloš Krivokapić utca, valamint az Ohrid utca és a Janko Vukotić utca sarkán áll majd konténer.

Október 20–22-éig a Jaša Ignjatović utca 14-es szám előtt, a Proleter és az Esze Tamás utca sarkán, az Aleksa Šantić és a Mezőgazdaság utca, a József Attila és a Stevan Sinđelić, a Gaj utca és a Svetozar Marković, valamint a Gaj utca és a Szkopje utca sarkán. Október 24–26-áig a Petőfi Sándor utca 23-as szám előtt, a Njegoš téren, a Fő utca 15. szám előtt, a Széchenyi téren, a Dositej Obradović és a Tiszavirág sétány, valamint a Szent Száva utca és a Tiszavirág sétány sarkán áll konténer.

Október 27–29-éig a Joca Vujić téren, a Tópart utca 48-as szám előtt, a Tópart utca és a Fábri Jenő, a Város körüli út és a Szűcs utca, az Árpád utca és a Rákóczi utca, valamint az Árpád utca és a Dudás Gyula utca sarkán lehet lerakni a hulladékot.

Az illetékes hangsúlyozta, hogy az elektronikus hulladékot külön gyűjtik, mégpedig október 22-én, szombaton 8–13 óráig a helyi közösségek udvarában. Szétbontatlan televíziókat, rádiókat, mosógépet, hűtőszekrényt és egyebeket várnak a gyűjtőhelyre.