2024. április 19., péntek

Macskamentés és labdatáncoltatás

Nemzetközi versenyen a kishegyesi önkéntes tűzoltók

A kishegyesi Maronka Károly Önkéntes Tűzoltótestület harmadik alkalommal vett rész a budapesti nemzetközi és a Kárpát haza hagyományőrző tűzoltóversenyen.

A kishegyesiek idáig férficsapattal képviseltették magukat, s mindig dobogós hellyel tértek haza. Először vittek magukkal női csapatot, akik már első alkalommal nagyon szépen szerepeltek. A hölgyeknek sikerült megszerezniük a harmadik helyet, a férficsapat pedig ezúttal a dobogó csúcsára állhatott fel, és aranyéremmel tért haza.

A tűzoltóktól megtudtuk, hogy a versenyfeladat minden évben változik, s a versenyzők csak a megmérettetés előtt tudják meg, hogy mit kell csinálniuk. Ez alkalommal a héttagú csapatok két tagjának egy plüssmacskát kellett megmentenie egy kis házikó kéményéből. Eközben a csapat többi tagjának egyenként kellett belevernie egy szöget egy fába, majd ezután foghattak hozzá egy kézi tűzoltópumpa összeszereléséhez. Miután ez megtörtént, egy speciális létrán egy labdát kellett feljuttatniuk a vízsugár segítségével.

Talán a kishegyesi önkéntes tűzoltók szép eredményei is hozzájárultak ahhoz, hogy meghívást kaptak két további versenyre, a Felvidékre és Erdélybe. Mostani utukat önerőből és Kishegyes község önkormányzatának támogatásával valósították meg.

Azt is megtudtuk, hogy a kishegyesiek, mint minden évben, az idén is a gunarasi önkéntes tűzoltókkal közösen mentek a versenyre. A gunarasi férficsapat is szép eredményt el, ők a másodikak lettek.