2024. április 27., szombat

Félhavi átlag egy nap alatt

(Fotó: Molnár Edvárd)

(Fotó: Molnár Edvárd)

Szabadkán és környékén a hét első napján ötven liter eső esett négyzetméterenként. Volt, ahol a havi átlagot is megközelítette a lehullott eső mennyisége hétfőn, Szabadkán és környékén ugyanis a szeptemberi átlag nyolcvan liter körül mozog minden évben. Palicson esett most a legkevesebb eső, a kedd reggeli csapadékkal együtt összesen 41 liter négyzetméterenként, Bajmokon is ugyanennyit mértek, tudtuk meg a Palicsi Meteorológiai Állomás illetékesétől.

Szabadkán összesen 52 liter eső hullott, Kelebián pedig 51 liter bő egy nap alatt négyzetméterenként. A mezőgazdasági termelők azt mondják, nagyon kellett már a csapadék. A még le nem aratott terménynek is, de az őszi vetésre készülődők is örülnek a nagyobb mennyiségű esőnek.

Az előrejelzések szerint az elkövetkező egy hétben nem kell csapadékra számítani a városban és környékén. Változóan felhős, de főként napos idő várható, 20–24 Celsius-fokos csúcshőmérséklettel. Esőre csak a hónap végén van kilátás, addig élvezhetjük az igazi őszies, kellemes időjárást.