2024. április 27., szombat

Megalakult a városi gazdasági tanács

A tanács az újvidéki városházán tartotta meg alakuló ülését

Az alakuló ülésen, amelyen jelen volt Miloš Vučević polgármester is, eldöntötték, hogy a gazdasági tanácsnak egy elnöke, egy elnökhelyettese, egy titkára, és állandó tagjai lesznek.

A városi gazdasági tanács vezetőségét és tagjait a gazdasági szektor vezetői, az Újvidéki Egyetem tanárai és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat képviselői közül választották meg. A tanácsnak az a feladata, hogy ötleteivel és tapasztalataival hozzájáruljon Újvidék gazdasági potenciáljának a növeléséhez, egy vonzó gazdasági környezet kialakításához.

A városi gazdasági tanács elnökének Biljana Pandovskát, a Delphi Packard Kft. képviselőjét választották meg, helyettese pedig Dragan Popović, a Schneider Electric DMS NS Kft. képviselője lett. Az újvidéki Helyi Fejlesztési Iroda titkárának Goran Sečujskit választották meg.

A vezetőségen kívül megválasztották a tanács tagjait is, a jövőben a következő személyek segíthetik Újvidék gazdasági fejlődését: Jan Turan (Földművelési és Konyhakertészeti Intézet), Vesna Vučurović (Univerexport Kft.), Snežana Petrović (Lafarge BFC Kft.), Slobodan Vasilić (Neoplanta Rt.), Bojan Matijević (IM Matijević Kft.), Vojislav Gajić (Aleksandar gradnja Kft.), Aleksandar Galić (Galens Kft.), Goran Popović (Heineken Srbija Kft.), Vladimir Lukić (Erste bank Rt.), Slobodan Terzić (Vojvođanska banka Rt.), Nemanja Milenković (Exit festival&brends Kft.), Saša Orlović (Újvidéki Egyetem), Tatjana Vidović (Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat), Nikola Lovrić (Újvidéki Vásár Rt.), Branko Radaković (NIS), Dušan Bajatović (JP Srbijagas), Đorđe Širadović (Auto Čačak komerc Kft.), Petar Radišić (Energotehnika – Dél-Bácska, Újvidék), Pavel Larionov (Lear Corporation Kft.)

A felsorolt személyek az Újvidéken működő, sikeresebb vállalatok képviselői, nagy tapasztalatuk van a gazdasági szektor jelenlegi helyzetéről és működéséről, ami nagy mértékben hozzájárulhat a város további gazdasági fejlődéséhez és a nagyobb befektetések idevonzásához.

Az alakuló ülésen a résztvevők megállapodtak abban, hogy aktívan dolgoznak majd azoknak a stratégiai céloknak a megvalósításán, amelyeket már lefektettek Újvidék fenntartható fejlődésének a stratégiájában.