2024. április 19., péntek

Migránsok támadtak meg kiskorúakat

A hét végén, a város központjában történt az incidens – Ok nélkül, egy szikével vágták meg egy tizenhat éves fiú fejét és fülét

A hét végén három migráns támadott meg két 16 éves szabadkai fiatalt a város központjában, a Patria Szálló közelében, amikor a fiatalok szállást keresni segítettek a menekülteknek, írja a subotica.com. A megtámadott fiatal fiúk egyik barátnőjének elmondása szerint a középiskolások a Raichle Ferenc-parkban beszélgettek este kilenc óra tájban, amikor három migráns odament hozzájuk.

– Mindig ebben a parkban találkozunk. Nem voltunk egyedül, sok fiatal volt itt akkor is, amikor három menekült odajött hozzánk és azt kérdezték, hol tudnának éjszakára megszállni – mesélte M. P. a portálnak. – Egy testvérpár a társaságunkból elkezdte nekik magyarázni, merre van a Patria Szálló, de nem értették, ezért elkísérték őket.

A lány ott maradt a parkban, s csak néhány pillanattal később S. S., az egyik fiú, véres fejjel tért vissza.

– Teljesen összezavartan csak annyit mondott, hogy lehajolt, hogy bekösse a cipőfűzőjét, amikor az egyik migráns elővett egy szikét és megvágta a fejét egészen a füléig. Aztán elmenekültek. A testvére elment vízért és próbáltuk elállítani a vérzést, majd kihívtuk a mentőket. Azonnal elszállították, míg a testvére a rendőrséggel beszélt, sokkhatás alatt, rettegett.

A mentőszolgálat a Közkórházba szállította a sérültet, ahol vágási sérüléssel és enyhébb térdzúzódással vették fel. A fiatalembert ellátták, majd hazaengedték, a fül-orr-gégészeti osztályon kell jelentkeznie ellenőrzésre, s javasoltak egy pszichiátriai beszélgetést is, a támadás jellege miatt.

A történtek után a fiatalok már nem találkoznak a szokásos helyükön, hanem a Zöld szökőkútnál barátkoznak, azt mondják, nem érzik magukat biztonságban a városban.

– Azt hiszem, tegnap láttuk a tetteseket a városban, ami azt jelenti, hogy senki semmit sem tett. A barátaink jobban vannak, de nem akarnak erről beszélni, mert félnek, és nekünk sem mindegy. A gyerekek nincsenek biztonságban ebben a városban, és senki sem reagál megfelelően – mesélte a lány.

A szabadkai rendőrség megerősítette a hírt, miszerint történt egy összetűzés, amely során három migráns megtámadott két kiskorút, amelynek következtében egyikük megsérült. A rendőrség azonnal a helyszínre érkezett és értesítette a helyi ügyészséget. A támadókat még nem azonosították, de folyik a nyomozás, hogy fényt derítsenek erre a bűntényre – nyilatkozta a rendőrség a subotica.com portálnak.