2024. április 27., szombat

Az ifjú Hollós

Az HBO nagy sikerű Aranyélet című sorozatában kapott szerepet a szabadkai Kovács Tamás

A szabadkai Kovács Tamás is látható lesz az HBO Magyarország nagy sikerű, szinte csak pozitív kritikákat kapott Aranyélet című sorozatának második évadában. Az Aranyéletben Miklósiék fényűző életet élnek, ám mindez csak látszat, kiderül ugyanis, hogy ezt az életszínvonalat kisebb-nagyobb bűncselekményekből tartják fenn, tartozásaik vannak, a villájuk is a maffiózó baráté. Aztán eljön a pillanat, amikor a családfő besokall, és jó útra akar térni. Ez viszont nem várt bonyodalmakat von maga után.

A második évad részeinek forgatása már zajlik, az oda vezető útról és a forgatáson szerzett élményekről kérdeztük a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóját.

– A sorozat rendezői Dyga Zsombor és Mátyássy Áron. Mátyássy tanított minket harmadikban, ott ismert meg bennünket. Amikor az Aranyélet válogatója volt, többünket is felhívtak az osztályból. Kiderült, hogy Áron ajánlott minket. Engem több szerepre is megnéztek, majd többször is visszahívtak, több körben is megmérettettem, míg végül enyém lett a fiatal Hollós Endre szerepe. Miklósiék családja áll a középpontban, Hollós Endre Miklósi Attila gyerekkori barátja. A második évadban többek között az ő fiatalkorukban járunk, ekkor még igen cserfesek mind a ketten, még kölykök, de Hollós már akkor is vezéregyéniség – mesélte nekünk Tamás. – Tulajdonképpen az Aranyélet egy nyolc részből álló mozifilm, az egész sorozatra jellemző, hogy mozis hatásra törekszenek az alkotók. A forgatás nagyon jó. Bár való igaz, hogy fárasztó, mert megtörténik, hogy kimegyünk reggel, aztán nem kerülök rögtön kamera elé, várjuk, hogy mikor vesszük azt a jelenetet, amiben szerepelek, aztán megint várunk, és amikor megint az én jelenetemre kerül a sor, abban a pillanatban kell összeszedettnek lenni. A karakterben abszolút jól érzem magam, és szeretem a partnereimet is, akikkel együtt játszom. Nagyon jó csapattal dolgozhatok, sokat tanultam már eddig is tőlük. Mivel mi ifj. Vidnyánszky Attilával, Waskovics Andreával és Fehér Lászlóval a szereplők fiatalkorát idézzük fel, közös jelenetem nincs Thuróczy Szabolccsal (Attila), Ónodi Eszterrel, (Janka, Attila felesége), Anger Zsolttal (Hollós Endre), de találkoztam velük és nagyon szimpatikusnak tartom őket.

Tamás egyébként ismerte a sorozatot, az osztálytársai hívták fel rá a figyelmét.

– Megnéztem az első részt az HBO GO-n, és utána azonnal megnéztem a többit is, amint lehetőségem volt rá. Mivel nagyon tetszett a sorozat, ezért különösen izgatott lettem, amikor jött a lehetőség, hogy szerepelhetek benne. Abszolút érdekel az új évad, nagyon kíváncsi vagyok már rá, de picit furcsa is lesz viszontlátni magamat egy ekkora produkcióban. Általában nem szeretem visszanézni magamat, ugyanakkor sokat tanulhat belőle az ember – hallottuk Tamástól.

Ifj. Vidnyánszky Attilával nem először alkot egy csapatot Tamás. Ifj. Vidnyánszky a III. Richárd című Shakespeare-drámát állította színpadra a Gyulai Várszínház produkciójaként a júliusban megtartott tizenkettedik Shakespeare Fesztiválon, s ebben a produkcióban kapott szerepet Tamás is.

– Áprilisban kezdtünk próbálni a Nemzeti Színház egyik termében, majd Gyulán is töltöttünk 12 napot. Nekem nincs benne túl nagy szerepem, de mindenképpen izgalmas volt részt venni ebben a produkcióban. Eszenyi Enikővel, Trill Zsolttal, Hegedűs D. Gézával, Szűcs Nellivel, Trokán Nórával állhattam egy színpadon, ez nagy élmény volt. Én játszottam Riverset, Erzsébet királyné testvérét, bizalmasát, aki mindig ott van Erzsébet mellett.

Mint Tamástól megtudtuk, ez az előadás csak erre a fesztiválra készült, de most szó van arról is, miszerint jó lenne lehetőséget találni rá, hogy máshol is bemutatásra kerülhessen.