2024. április 26., péntek

Emelkedett a rendőrök elleni lövöldözés halálos áldozatainak száma

Lőtt sebek miatt meghalt a rendőrökkel "tárgyaló" orvlövész - Csütörtök éjszaka a texasi Dallasban erőszakba torkollott az amerikai rendőri túlkapások elleni tüntetés

Ötre emelkedett a dallasi orvlövészek rendőráldozatainak száma, miután az este meglőtt rendőrök egyikének életét nem sikerült megmenteni - jelentette be David Brown rendőrfőnök újabb sajtótájékoztatóján, pénteken.

Brown ezúttal közölte azt is, hogy az amerikai rendőri erőszak elleni tüntetés alatt elkövetett támadásokat vélhetően egyeztették, valamennyi áldozatot ugyanis hátulról lőtték meg.

Rendőrségi bejelentés szerint meghalt az a dallasi orvlövész, aki a rendőrök elleni támadást követően elbarikádozta magát egy parkolóház garázsában. Halálának körülményeiről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy lövések okozták.

A dallasi rendőrség péntek hajnalban bejelentette: az az orvlövész, akivel először hosszan tárgyaltak, majd mintegy negyvenöt percen keresztül lövöldözésbe keveredtek, belehalt a lövöldözésbe. Nem világos, hogy a rendőrök lövéseibe halt-e bele, vagy önmaga által okozott sebesülésbe. A rendőrség nem részletezte, hogy a férfi öngyilkos lett-e, vagy egy véletlen lövés okozta a halálát.

A férfi személyazonosságáról még nem közöltek információkat. A már letartóztatott gyanúsítottakról annyit lehet tudni, hogy egyikük afroamerikai.