2024. április 19., péntek

Rekordot döntött a Tisza-parti parti

A Kanizsa Feszt a harmadik napon csúcsosodott ki, amikor a világviszonylatban is kitűnő technózenét generáló Marko Nastić lépett föl a Blue Stage-en, valamint a magyarországi Fluor Tomi és Diaz alkotta új hullámos Wellhello szórakoztatta a közönséget a nagyszínpadon. Minden eddigi rekordot megdöntött a péntek este látogatottsága.

Szombaton napközben folytatódtak a Nyári Egyetem előadásai, amikor olyan neves tanárok emelték a színvonalat, mint Gere Zsolt, Owaimer Olivér, Szajbély Mihály, a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarának tanárai, illetve Bence Erika az Újvidéki Egyetemről.

A délutánba nyúlóan kreatív-interaktív programokkal várták a fesztivál területén a fiatalokat és a kevésbé fiatalokat.

Az esti zenei kínálat időpontjai a gyásznap miatt módosultak, az In Vivo zenekar fellépése egy órával korábban kezdődött, de megtartották, viszont néhány előadót, akik éjfél után álltak volna a nagyközönség elé, le kellett mondaniuk, így a belépőjegyek árát is csökkentették.

Jövőre az ötödik fesztiválra kerül sor, így elmondhatjuk, hogy a csönd városa akkor is négy napra minden bizonnyal a fesztivál városává válik.