2024. április 27., szombat

Polgármester-választás

A városi képviselő-testület tegnapi, sorrendben második ülésén a tanácsnokok megválasztották Újvidék polgármesterét, ismét Miloš Vučević személyében.

A Szerb Haladó Párt városi vezetője az elmúlt három évben töltötte be ezt a tisztséget. A 78 városi tanácstag közül Vučevićre ezúttal 52 voksolt, 22-en ellene szavaztak, négy szavazólap pedig érvénytelen volt. A polgármester a szavazás előtt beszámolt arról, hogy az elkövetkező négy évben mit szándékozik tenni városunk érdekében, ezúttal is külön hangsúlyt fektetett a beruházók idecsalogatására, az önkormányzat megreformálásának szükségességére, idegenforgalmi vonzóerőnk növelésére, valamint a közbiztonság javítására. – Arra fogunk törekedni, hogy megtörjük a polgárok fóbiáit az építkezések iránt, építeni, fejleszteni akarunk, nem pedig konzerválni. Törekedni fogunk az új munkahelyek megnyitására, olyan várost akarunk kialakítani, amelyben a polgárok elégedetten élnek, ez a közös érdek köré tömörült, széles politikai erők közös célja – mondta többek között a régi-új polgármester.

A 021-es rádió beszámol arról is, hogy az ülésen megválasztották-kinevezték az alpolgármestereket, akárcsak a polgármester által javasolt városi, különböző ügykörökkel foglalkozó megbízott tanácstagokat is.