2024. április 27., szombat

Ismét Vuk Radojević Óbecse polgármestere

A községi képviselő-testület alelnöke Kinka Erzsébet

Újabb négy évre Vuk Radojević lett Óbecse polgármestere. A Szerb Haladó Párt politikusát pénteki ülésén választotta meg a községi képviselő-testület, helyettese Dragan Tošić, a polgármester eddigi tanácsadója lett. A községi képviselő-testület elnökhelyettese a VMSZ-es Kinka Erzsébet korábbi alpolgármester lett. A községi tanács néhány korábbi tagja, azaz dr. Anđelko Mišković, Dragan Kovačev, Svetlana Vuletić, Miomir Jelenić és Stefaniga Csaba mellé tanácstaggá választották Đuro Kričkovićot, Dejan Terzićet, Kiss Igort és Szmieskó Karolinát is. Az előterjesztésben nem szerepelt, hogy a jelöltek közül kit milyen területtel fognak megbízni.

A központ felújítása is a tervek között szerepel (Fotó: Fehér Rózsa)

A központ felújítása is a tervek között szerepel (Fotó: Fehér Rózsa)

Vuk Radojević polgármester a megválasztása után elmondta: azzal, hogy második mandátumát kezdheti meg a munkatársaival, megvalósult az a politikai stabilitás Óbecsén, aminek a hiánya 2012 előtt szerinte gúzsba kötötte a község fejlődését.

– Folytatni fogjuk a beruházásokat, négy éven belül a község minden utcáját leaszfaltozzuk vagy feltöltjük, a nyáron valószínűleg befejeződik a péterrévei út felújítása, járdákat javítunk, parkolóhelyeket építünk, korszerűsítjük a közvilágítást a községben, befejezzük a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermét, a Toplana Közvállalattal közösen biomassza- és geotermikusenergia-fejlesztő üzemet építünk, felújítjuk az iskolákat és az óvodai épületeket, a gyermekorvosi rendelőt, a színház és a községháza homlokzatát, és újjáépítjük a város központját – sorolta terveit a polgármester.

A kinevezések mellett az ülés napirendjén szerepelt a község tavalyi költségvetésének a teljesítéséről szóló jelentés és a tavalyi költségvetés zárszámadási határozata is. A jelentés szerint a büdzsé tavalyi bevétele 1,2 milliárd dinár volt (ebből 268 millió dinárt az előző évről hoztak át). A kiadások valamivel több mint egymilliárd dinárra rúgtak, a költségvetési deficit több mint 72 millió dinár. Az óbecsei Népkönyvtár tavalyi munkajelentése is napirenden szerepelt, Šormaz Izabella igazgatónő beszámolójából kiderült: bár a könyvtárnak évente 4500 könyvet kellene vennie, erre a célra 2013 óta az idén először ad majd pénzt az önkormányzat. Tavaly a könyvtár állománya 4060 könyvvel gazdagodott.

Ezen az ülésen a VMSZ–VMDP–MEP koalíció is frakciót alakított, elnöke Szilágyi Edit, helyettese Csernyák Mihály lett.