2024. április 27., szombat
TENISZ

Đoković Berdych ellen a negyeddöntőben

Mindent összegezve, Novak Đoković nem remekelt a spanyol Roberto Bautista elleni meccsen, amely eredetileg hétfőn volt műsoron, kedden csak elkezdték, tegnap pedig a világelső négyszettes győzelmével be is fejezték. A szerény teljesítmény is azonban elegendőnek bizonyult a negyeddöntőbe jutáshoz, vagyis Đoković már csak három lépésre jár nagy álmának megvalósításától, a Roland Garros megnyerésétől.

Đoković tegnap pillanatok alatt befejezte a 4:1-es állásnál megszakított harmadik játszmát, majd a negyedikben újra elkomplikálta a dolgokat. Előbb kihagyott néhány break-labdát, azután – elsősorban önhibák miatt – a saját adogatását veszítette el, így 2:4-es hátrányba került. Nem vesztette el lélekjelenlétét, újra rákapcsolt, egyenlített, 5:5 után ő breakelt, majd zárta is a küzdelmet.

Novak ma a negyeddöntőben, ha az időjárás is megengedi, a cseh Tomáš Berdychel vívja 26. meccsüket. Novak 23:2-re vezet, ám mindhárom salakpályás találkozójuk meglehetősen szoros volt. Berdych tegnap David Ferrert, David Goffin Ernests Gulbist, Dominic Thiem pedig Marcel Granollerst győzte le a nyolcaddöntőben.

A női tornán tegnap rekordidő alatt sikerült befejezni a nyolcaddöntőt. A címvédő Serena Williamsnek éppenséggel semmi gondja nem volt az ukrán Elina Szvitolinával, akinek csak két játékot engedélyezett, nővére Venus azonban nem vette a negyedik akadályt, hisz az elemében levő svájci Bacsinszky Tímeára futott. Serena a negyeddöntőben a kazah Julia Putincevával találkozik, aki nagy meglepetésre kiütötte a spanyol Carla Suarezt, a legjobb tíz közé valószínűleg visszatérő Bacsinszky pedig a holland Kiki Bertensszel játszhat. Bertens, aki az 1. fordulóban Angelique Kerbert győzte le, s 24 év után az első holland nő egy nagy torna negyeddöntőjében, szinte megállíthatatlan, s tegnap az amerikai Madison Keys-t is magabiztosan verte.

Az ifitornán Miomir Kecmanović és Valkusz Máté is nyolcaddöntős. A magyarnak argentin ellenfél következik, a szerbnek pedig az a kanadai Denis Shapovalov, akitől áprilisban egy marikai futures döntőjében három játszmában veszített.

A prostejovi challengeren a magyar Fucsovics Márton bejutott a negyeddöntőbe. Fucsovics tegnap három játszmában győzte le a chilei Gonzalo Lamát, a nyolc között pedig a torna első kiemeltje, a ranglistán 50. helyezett litván Rikardas Berankis lesz az ellenfele.

Ivana Jorović ellenfelet kapott a boli női torna mai 2. fordulójára. A 19 éves szerbiai, aki a jövő héten már a 150 legjobb között lehet, a 4. kiemelt, és a ranglistán 71. japán Nao Hibinóval mérkőzik. 

PÁRIZS. – A férfitorna nyolcaddöntőjében: Đoković–Bautista 3:6, 6:4, 6:1, 7:5, Berdych–Ferrer 6:3, 7:5, 6:3, Thiem–Granollers 6:2, 6:7, 6:1, 6:4, Goffin–Gulbis 4:6, 6:2, 6:2, 6:3. Nők, nyolcaddöntő: S. Williams–Szvitolina 6:1, 6:1, Putinceva–Suarez 7:5, 7:5, Bertens–Keys 7:6, 6:3, Bacsinszky–V. Williams 6:2, 6:4. Fiúk, 2. forduló: Kecmanović–Balzerani 6:3, 7:6, Valkusz–Aguilar 6:1, 6:1.

PROSTEJOV. – A challenger 2. fordulójában: Fucsovics–Lama 2:6, 7:5, 6:4.

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Muchova–Békefi 4:6, 6:1, 6:4, Kovalec–Bondár 7:6, 6:0.

KIRYAT. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Totka–Glushko 4:6, 6:4, 7:6.