2024. május 11., szombat

Soros a Clinton-kampány fő finanszírozója

Több mint 13 millió dollár kampánypénz kifizetésénél jár ebben az amerikai választási ciklusban Soros György magyar származású amerikai üzletember, aki Hillary Clintont több mint hétmillióval támogatta, mert őt tartotta a legalkalmasabbnak az elnökségre pályázók közül - írja a Magyar Idők szombati számában.

A lap írása szerint Soros György a Demokrata Párt várható elnök-jelöltjének a legnagyobb támogatója, a pénz jelentős részét alapkezelője biztosította.

A nem kampánycélú finanszírozásban Soros György komoly összegeket adott a Center for American Progress vezető liberális agytröszt részére: a Magyarországon is jelen lévő Nyílt Társadalom Intézeten keresztül évente dollármilliókkal támogatja a demokratákhoz, illetve a Clinton házaspárhoz kötődő szervezetet - írja a Magyar Idők.

A lap felidézi, hogy az amerikai választási kampányban nemrég elhangzott: Clinton visszahozná férjét a politikába, mégpedig a gazdaságirányításra.

Sajtóértesülések szerint Soros azt tervezi, hogy további ötmillió dollárral támogat egy - főleg spanyol ajkú - bevándorlók választási részvételét ösztönző szervezetet, amely 400 ezer új választót akar szerezni a Demokrata Párt számára - olvasható a Magyar Időkben.