2024. április 27., szombat

Koalícióban a Haladók és a VMSZ–VMDP Temerniben

Hétfőn megkezdődtek a megbeszélések az önkormányzati választáson – a 33 tagú képviselő-testületben – abszolút többséget szerzett Szerb Haladó Párt és a VMSZ–VMDP pártközi koalíciójának képviselői között.

Az első megbeszélésen mindkét fél részéről elhangzott, hogy az együttműködést hasznosnak látják a község érdekében. És mint országos és tartományi szinten, úgy az önkormányzati hatalmi koalíció létrehozásában is e felé irányulnak a későbbi tárgyalások. A VMSZ–VMDP-nek közös véleménye, hogy a két fél elegendő, és kényelmes többséggel rendelkezik a község irányításához. A tisztség elosztásáról nem esett szó, a megbeszéléseket a jövő hétfőn folytatják.

Robert Karan, a községi képviselő-testület leköszönő elnöke június 8-át jelölte meg az új összetételű testület megalakulásának napjául. A községháza alagsori üléstermében 10 órakor kezdődő ülésre 5 pontos napirendet javasolt, amelynek munkáját az új elnök megválasztásáig a korelnök (Csorba Béla) vezeti. Napirenden szerepel a községi képviselő-testületi választásról szóló jelentés megvitatása és elfogadása, a mandátumok hitelesítése, valamint a képviselő-testület új elnökének, elnökhelyettesének és titkárának a megválasztása.