2024. április 26., péntek

Új elnököt kaphat a DP

A Demokrata Párt vezetősége mindinkább arra az álláspontra helyezkedik, hogy a pártelnöki tisztségre egyetlen jelölt lesz, ez a személy pedig se nem Bojan Pajtić, se nem Dragan Šutanovac lesz, nyilatkozta a Blicnek Goran Ješić, a párt egyik alelnöke. Azt is elmondta, hogy ez a jelölt olyan valaki lesz, aki az utóbbi négy-öt évben nem volt tisztségen a végrehajtó hatalomban.

Ješić nem kívánta elárulni, hogy kivel, vagy kikkel tárgyal a párt. Azon korábbi megjegyzésével kapcsolatban, hogy olyan személyt kell jelölni a tisztségre, aki Ivan Vujačić valamikori diplomatához hasonló kvalitásokkal rendelkezik, Ješić aláhúzta: nem azt mondta, hogy Vujačić legyen, vagy lesz a DP jelöltje a pártelnöki tisztségre, hanem azt, hogy a következő elnöknek hozzá hasonló emberi és vezetői értékekkel kell rendelkeznie.

Bojan Pajtić pártelnök két héttel ezelőtt jelentette be, hogy valamikor év végéig tartják meg a DP tisztújító közgyűlését, amelynek keretében az eddigi szerbiai gyakorlattal ellenben nem a küldöttek választják meg a következő elnököt, hanem a DP minden egyes tagja szavazni fog.